Rămâi conectat

Curier Județean

Şapte persoane au fost rănite în tot atâtea accidente rutiere

Publicat

în

lSâmbătă dimineaţa, G.C., de 58 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism s-a angajat în depăşirea unei motociclete condusă de un bărbat de 44 de ani, din Cugir, fără a păstra o distanţă laterală corespunzătoare în timpul depăşirii, acroşându-l pe motociclist. Acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. În urma accidentului motociclistul a suferit plăgi multiple la nivelul membrelor şi a fost transportat la spitalul din Cugir pentru acordarea de îngrijiri medicale.
lSâmbătă seara, pe DN 75, în comuna Scărişoara, H.I.O., de 34 de ani, din comuna Meteş, în timp ce conducea o autoutilitară în direcţia Albac – Arieşeni, l-a acroşat cu partea dreaptă faţă pe un bărbat de 54 de ani, din comuna Scărişoara, care era angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului, pietonul a suferit traumatisme în zona capului, fiind transportat la spitalul din Câmpeni, unde a rămas sub supraveghere medicală.
lDuminică la amiază, pe Calea Moţilor din municipiul Alba Iulia, M.M.T., de 64 de ani, din Alba Iulia, în timp ce staţiona cu un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la deschiderea portierei din stânga faţă şi l-a acroşat pe un bărbat de 42 de ani din Alba Iulia, care circula regulamentar, pe bicicletă, în direcţia Cetate – Centru. În urma accidentului biciclistul a suferit leziuni uşoare, fără a rămâne internat în spital.
lDuminică după-amiaza, pe DN 1 la intersecţia cu DJ 107 C, în afara municipiului Alba Iulia, P.G., de 62 de ani, din Constanţa, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Răchita, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului doi bărbaţi, în vârstă de 22 şi 42 de ani, ambii pasageri în cel de-al doilea autoturism, au fost răniţi uşor.
lTot în 21 august, după-amiaza, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Albac, au fost sesizaţi prin 112 că, pe DN.75, în comuna Albac, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia o persoană a suferit leziuni. D.I.L., o femeie de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Albac – Scărişoara, l-a acroşat cu oglinda din partea dreaptă a autoturismului pe P.I., de 59 de ani, din comuna Albac, care se afla, în stare de ebrietate, pe partea carosabilă. În urma accidentului bărbatul a suferit leziuni uşoare, fără a rămâne internat în spital.
lDuminică seara lucrătorii Secţiei nr. 11 de Poliţie Rurală Baia de Arieş au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că pe strada Valea Mare în comuna Bistra a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. M.E.V., de 19 ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un moped, din direcţia localităţii Ciuldeşti spre DN 75, nu a redus viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a intrat în derapaj şi a căzut pe partea carosabilă. În urma accidentului motoscuteristul a suferit multiple traumatisme, cele mai grave în zona capului, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Câmpeni de unde a fost transferat la Spitalul din Alba Iulia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul motoscuterului nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar în momentul producerii accidentului nu purta cască de protecţie.
lDuminică seara, M.G., de 68 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce circula pe un moped, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a acroşat o femeie de 93 de ani, care era angajată în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului femeia a suferit leziuni corporale uşoare, rămânînd sub supraveghere medicală în spitalul din Blaj. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. (N.I.T.)

Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea