Rămâi conectat

Actualitate

Săptămâna patimilor pentru CSU Alba Iulia, primul test cu campioana, CSM Târgovişte! *Alexandra Uiuiu şi Ancuţa Stoenescu – împotriva fostelor echipe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pentru CSU Alba Iulia, următoarele trei partide din Divizia A de baschet feminin sunt jocuri de „capă si spadă”, echipa lui Bilek având un program de-a dreptul infernal, urmând a juca în numai 8 zile cu „granzii” CSM Târgovişte (deplasare, luni, 8 octombrie, ora 19.00, Digi Sport 1), CSM Satu Mare (acasă, vineri, 12 octombrie, ora 17.00, DigiSport 1) şi ICIM Arad (deplasare, luni, 15 octombrie, televizat pe DigiSport). Cu siguranţă că cele trei oponente vor fi, la finele sezonului regulat, pretendentele la semifinalele competiţiei feminine.

*”N-am nimic de demonstrat în acest meci”, a declarat Ancuţa Stoenescu

Prima confruntare, cea de luni, cu CSM Târgovişte, deţinătoarea titlului este una specială pentru două dintre combatante, Ancuţa Stoenescu şi Alexandra Uiuiu, ambele schimbând cele două cluburi în intersezon! Stoenescu (32 ani) a jucat în returul trecut în Cetatea Marii Uniri, însă oficialii albaiulieni nu i-au oferit prelungirea contractului astfel că Ancuţa a optat pentru gruparea din Dâmboviţa. „N-am nimic de demonstrat în acest meci. Sunt profesionistă şi îmi respect fosta echipă. Viaţa merge înainte şi nu era obligatoriu să prelungim contractul. Pe undeva mi s-a făcut un bine, am primit o ofertă mult mai bună financiar şi profesional”, a declarat Stoenescu, ce va fi în premieră de la despărţire adversară a CSU Alba Iulia. „Credeam că Alba va participa în această toamnă în cupele europene, aşa erau planurile. Sincer, n-aş putea să fac o comparaţie între ce a fost şi prezent, valoric vorbind întrucât CSU şi-a schimbat aproape total team-ul”, a spus baschetbalista ce l-a avut pe Bilek antrenor la lotul naţional.

*Dublu event cu Târgovişte pentru Alexandra Uiuiu

Drumul invers l-a parcurs Alexandra Uiuiu, care în ultimii trei ani a bifat „naveta” între Târgovişte şi Alba Iulia. Un prim event (campionat, cupă) în 2010 cu echipa din fosta capitală a Ţării Româneşti, un sezon la CSU (2010-2011), urmat de un nou event realizat cu Târgovişte (2012), periplu finalizat, în vară, cu a doua provocare la Alba. „De câte ori evoluezi împotriva fostei echipe există o emoţie în plus. Nu vreau să dovedesc nimic, nu-i vorba de ambiţii personale, însă îmi doresc să învingem”, a afirmat jucătoarea în vârstă de 23 ani (foto, stânga, cu nr. 13), colegă cu Andreea Huţanu, Florentina Diaconu (la CS Municipal) şi Gabriela Mărginean (la echipa naţională). „Acum trei ani aveam la Târgovişte o echipă foarte puternică, acum mi-e greu să mă pronunţ, deoarece s-au produs multe modificări în lotul adversarelor. Vor fi trei teste adevărate în care o să ne evaluăm exact forţele”, a conchis jucătoarea desemnată cea mai frumoasă baschetbalistă din România.

*Ildiko Nagy – campioană în 2005 cu gruparea dâmboviţeană

O altă echipieră a studentelor albaiuliene, nou-venita Ildiko Nagy (28 ani) a cunoscut şi ea bucuria câştigării unui campionat cu formaţia târgovişteană, în 2005. „Va fi foarte greu, ne aşteaptă trei meciuri de foc, cu încărcătură aparte, deoarece întâlnim adversari apropiaţi valoric de noi”, a spus jucătoarea venită de la ICIM Arad. „Jocuri de asemenea calibru se decid pe apărare, noi trebuie să fim concentrate la maximum şi să formăm o echipă din toate punctele de vedere”, a conchis Ildiko Nagy (foto, centru, cu nr. 33).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea