Rămâi conectat

Actualitate

”Săptămâna altfel”: Aproape toate structurile IPJ Alba s-au implicat în activitățile informativ-educative destinate elevilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

activitati IPJ eleviÎn perioada 7 – 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat activităţi comune cu dascălii şi elevii din judeţ în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pe tot parcursul săptămânii au avut loc întâlniri informativ –  preventive, în cadrul cărora, au fost prezentate aspecte legate de activitatea poliţiei, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea patrimoniului, dar nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi, împreună cu specialişti din cadrul Serviciului Resurse Umane, precum şi poliţişti din cadrul structurilor operative (investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, criminalistic, acţiuni speciale) au fost angrenaţi, în această săptămână, în diferite activităţi informativ – preventive şi cu rol educativ, menite a conştientiza gradul de pericol la care se expun preşcolarii şi elevii, prin neadoptarea unui comportament preventiv şi corespunzător în societate.

Astfel, în perioada amintită, poliţiştii au fost prezenţi, atât în grădiniţe, unde principala temă dezbătută a fost „Prevenirea  implicării preşcolarilor în accidente de circulaţie rutieră”, cât şi în şcoli gimnaziale şi licee, unde elevilor le-au fost prezentate teme precum „Protejarea patrimoniului naţional cultural”, „Prevenirea delincvenţei juvenile – răspunderea penală a minorului”, dar şi „Prevenirea victimizării minorilor şi implicării acestora în infracţiuni”.

De asemenea, în această săptămână, poliţiştii au deschis porţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru a primi vizita unui grup de elevi interesaţi să primească o altfel de lecţie, referitoare la rolul, sarcinile şi misiunile Poliţiei Române, ca instituţie specializată a statului român în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor, a proprietăţii private şi publice, prevenirii şi descoperirii infracţiunilor şi respectării ordinii şi liniştii publice.

Activităţile poliţiştilor s-au finalizat, vineri, 11 aprilie a.c., la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor, unde elevilor din ciclul gimnazial le-a fost oferită o lecţie de educaţie rutieră, constând în recomandări preventive, pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulaţie şi au primit insigne şi stick-ere reflectorizante. La finalul vizitei, copii au vizionat mai multe clipuri cu conţinut informativ – educativ şi au purtat discuţii cu poliţiştii de prevenire şi rutieră, dovedind că au cunoştinţe solide cu privire la regulile de circulaţie şi încredere în poliţişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea