Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Şansele României: fondurile europene şi evitarea populismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieşiri de capital, neîncredere din partea investitorilor sau plafonarea creşterii economice. Acestea sunt principalele riscuri la care este supusă economia României în faţa turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale, potrivit lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR). Economiştii sunt unanimi în ceea ce priveşte faptul că ne-am putea pune la adăpost dacă, în anul electoral 2012, vom rezista tentaţiei populiste de a creşte salariile şi pensiile şi ne vom concentra pe atragerea cât mai multor bani de la UE.
Cu o presiune de reducere a cheltuielilor bugetare pentru respectarea ţintei de deficit de 3% din PIB, fondurile europene ar putea fi singura sursă de cheltuieli pentru investiţii.
lPrecauţie şi moderaţie
„Cuvântul de ordine este acela de precauţie şi moderaţie în tot ceea ce înseamnă politici fiscale şi guvernamentale. Pieţele internaţionale nu sunt calme. Noi avem avantajul unei uşoare stabilităţi macroeconomice, datorită măsurilor de anul trecut, dar nu avem voie să facem niciun fel de exces”, a declarat premierul Emil Boc. Potrivit profesorului de economie, Daniel Dăianu, ar trebui să ne concentrăm pe opt-zece proiecte mari cu finanţare de la UE pe care să le şi ducem la bun sfârşit. De asemenea, trebuie să eliminăm risipa banului public şi să creştem colectarea de venituri la buget, a adăugat Dăianu. (E.Z.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea