Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Sancțiuni pentru consum de alcool în public, la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit prevederilor legale, jandarmii sunt abilitați să sancționeze consumul de băuturi alcoolice în locuri precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări, cu amendă de la 100 la 500 lei.

În ciuda acestui fapt, sunt depistate aproape zilnic persoane care consumă băuturi alcoolice în spaţiul public şi îi deranjează pe ceilalţi. Prevenirea şi combaterea acestor cazuri se vor afla în continuare în atenţia jandarmilor deoarece dincolo de disconfortul creat celor din jur, este bine ştiut faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente sau le poate amplifica, iar consecinţele pot fi dintre cele mai neplăcute”, precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

Spre exemplu, marţi, 17 martie, la ora 12.40, doi bărbaţi din Aiud au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost surprinşi de un echipaj de jandarmerie în timp ce consumau băuturi alcoolice într-un loc public din cartierul Micro 3. Cei doi ţipau şi vociferau zgomotos, îi interpelau pe cei din jur pentru a face rost de ţigări şi comentau indecent la adresa trecătoarelor. Deoarece cu numai o zi înainte cei doi, identificaţi ca fiind G.C. (43 de ani) şi M.F. (48 de ani), fuseseră sancţionaţi cu avertisment verbal pentru aceeaşi faptă, de data aceasta sancţiunea a fost o amendă în valoare de 100 de lei pentru fiecare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

LIVE VIDEO Deschiderea oficială a celei de-a XLIV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, la Casa Memorială a marelui poet din Lancrăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deschiderea oficială a celei de-a XLIV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, la Casa Memorială a marelui poet din Lancrăm Cea de-a XLIV-a ediție a Festivalului Internațional ”Lucian Blaga” a început oficial vineri, 17 mai 2024, la Casa Memorială a marelui poet din Lancrăm. Citește și: 17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea