Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

SÂMBĂTĂ | PROGRAMUL Alba Iulia City Race 2024: Sute de alergători vor lua startul sub sloganul ”Aleargă în Cealaltă Capitală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

SÂMBĂTĂ | PROGRAMUL Alba Iulia City Race 2024: Sute de alergători vor lua startul sub sloganul ”Aleargă în Cealaltă Capitală”

Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul te poartă pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una dintre ele pentru copii.

Alba Iulia City Race este mai mult decât o competiție, este o sărbătoare a comunității și a spiritului sportiv. Evenimentul adună alergători din toate colțurile țării, oferindu-le ocazia de a explora istoria și cultura orașului într-un mod activ și captivant.

În 2024, competiția de alergare care combină alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat în capitala istorică a României, Alba Iulia, se va desfășura sub sloganul ”Aleargă în Cealaltă Capitală”.

Citește și: 28 septembrie | Alba Iulia City Race 2024: Sute de participanți, așteptați să ia startul sub sloganul ”Aleargă în Cealaltă Capitală”

TRASEE ALBA IULIA CITY RACE 2024

Semimaraton Star Transmission

Semimaratonul Star Transmission, parte integrantă a Alba Iulia City Race, este o provocare epică ce aduce participanții într-o călătorie fascinantă prin inima istorică a Albei Iulia. Cu o distanță impunătoare de 21 de kilometri și o diferență de nivel de peste 700 de metri, acest traseu oferă o experiență de alergare cu adevărat remarcabilă.

Distanța: 21 km și 700 metri diferență de nivel

• Start: Ora 10:00 din Piața Cetății Alba Carolina

• Timp limită: 4 ore

• Teren: 50% asfalt, 50% drumuri forestiere și poteci

• Puncte de susținere: 4 puncte de susținere (hidratare, alimentare) pe traseu

Cros Star Assembly

Crosul Star Assembly, cu o distanță de 11 kilometri și o diferență de nivel de peste 300 de metri, este o provocare intensă ce duce alergătorii printr-un peisaj variat și provocator în inima istorică a Albei Iulia, în cadrul evenimentului Alba Iulia City Race.

Distanța: 11 km și 270 metri diferență de nivel

• Start: Ora 10:00 din Piața Cetatii Alba Carolina

• Timp limită: 2 ore

• Teren: 75% asfalt, 25% drumuri forestiere și poteci

• Puncte de susținere: 2 puncte de susținere (hidratare, alimentare) pe traseu

Cursa populară

Cursa Populara, cu o distanță de 5 kilometri și o diferență de nivel de 45 de metri, este o oportunitate excelentă pentru alergători de a experimenta atmosfera vibrantă a Alba Iulia și de a participa la evenimentul Alba Iulia City Race.

Distanta: 5 km și 55 metri diferență de nivel
• Start: Ora 10:15 din Piața Cetatii Alba Carolina
• Timp limită: 1 oră • Teren: 100% asfalt
• Punct de susținere: 1 punct de susținere (hidratare, alimentare) la finish

Family Run

Traseul Family Run din cadrul evenimentului Alba Iulia City Race este o experiență plină de energie și distracție pentru toți participanții. Cu o distanță de 2.7 kilometri, acest traseu oferă o incursiune pitorească în inima istorică a orașului.

Distanta: 2.7 km și 45 metri diferență de nivel

• Start: Ora 10:15 din Piața Cetatii Alba Carolina

• Timp limită: 1 oră • Teren: 100% piatră cubică

• Punct de susținere: 1 punct de susținere (hidratare, alimentare) la finish

KIDS Race

Kids Race, o competiție plină de bucurie și energie, este un eveniment necompetitiv dedicat celor mici în cadrul Alba Iulia City Race. Cursa este concepută special pentru a încuraja copiii sub 16 ani să se implice în activitate fizică și să experimenteze atmosfera distractivă a unui eveniment sportiv.

În anul 2024, la Alba Iulia City Race, vom organiza a șasea ediție a cursei pentru copii sub 16 ani, sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 14:00. Înscrierile se vor face EXCLUSIV PE SITE în limita a 250 de locuri, participarea copiilor fiind gratuită.

PROGRAMUL

VINERI 27.09.2024

Începând cu ora 16:00 are loc validarea înscrierilor, predarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare de la Sediu fostului Comisariat din Piața Cetății până la ora 20:00.

SÂMBĂTĂ 28.09.2024

-Între 8:00 – 9:00 are loc validarea concurenților de la Semimaraton și Cros 10km, iar pentru cei de la cursele mai scurte până la ora 9:30.
-La ora 10:00 se va da startul comun pentru cursele de Semimaraton Star Transmission 21km și Cros Star Assembly 10km.
-La ora 10:15 se va da startul Cursei Populare 5km și la Family Run.
-La ora 14:00 se va da startul la Kids Race, cursa copiilor.
-În jurul orei 15:30 va avea loc festivitatea de premiere pentru cursele Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembly și Cursa Populară.

DUMINICA 29.09.2024

-Recomandăm vizitarea orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina.
-Începând cu ora 10:00 există posibilitatea unui antrenament de revenire condus de Radu Milea împreună cu echipa de organizare.

Ideea organizării unui eveniment atletic de amploare la Alba Iulia, prin care să atragem sportivi și alergători din toate colțurile țării, a aparținut lui Marius Anghel, sportiv provenit din pepiniera orașului Alba Iulia și fost director al Clubului Unirea Alba Iulia.

Pusă în practică, această idee a avut loc firesc pe 15 martie 2014, odată cu prima ediție Alba Iulia City Race, după finalizarea lucrărilor la nestemata orașului Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina.

”Cetatea Alba Carolina poate fi văzută și vizitată în întreaga sa splendoare, pentru prima dată după aproape 100 de ani. În 1921, o parte a șanțului vestic a fost dinamitată și apoi acoperită cu pământ, totul pentru defilarea primilor regi ai României. După prea mulți ani în care a fost “orașul interzis”, după un lung proces de reabilitare și punere în valoare, Cetatea Alba Carolina strălucește din nou. Este unul dintre cele mai mari proiecte din Europa, motiv pentru care administrația locală a primit din partea prestigioasei reviste Forbes premiul pentru Renașterea unui oraș.

Scopul nostru principal este acela de a atrage cât mai mulți oameni spre alergare. În ultimii ani, din ce în ce mai multă lume aleargă și în țara noastră, dovadă participarea destul de numeroasă la prima ediție Alba Iulia City Race. Încet, încet, societatea se schimbă și lumea începe să simtă nevoia unui regim de viață sănătos, iar alergarea este sportul care poate fi practicat de oricine, fiecare la nivelul la care își dorește.

Provocarea noastră pe termen lung este, însă, ca în fiecare an, Alba Iulia să devină prin această competiție, măcar pentru o dată pe an, capitala atletismului românesc”, au transmis organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea