Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Ora Pământului, sărbătorită şi de tinerii democrat liberali din Alba Iulia. Lansări de lampioane, în Parcul Unirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ora_pamantului TDL Alba IuliaEvenimentul mondial, Earth Hour – “Ora Pământului” va fi marcat şi de organizaţia de tineret a PDL Alba Iulia. Sâmbătă,  29 martie, începând cu ora 20.30, în Parcul Unirii (lângă fântâna arteziană), tinerii vor lansa, odată cu lăsarea serii şi stingerea luminilor, un val de lampioane zburătoare, într-un spectacol inedit,  în semn de solidaritate vizavi de încălzirea globală.

Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 130 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

La fel ca şi în toată lumea, şi în Alba Iulia iluminatul public va fi întrerupt sâmbătă, timp de o oră, în intervalul  20.30 şi  21.30. Totodată, după cum tot mai mulţi au luat exemplul, este de aşteptat ca şi în acest an numeroşi albaiulieni să-şi stingă becurile din locuinţe în acest interval orar.

Evenimentul organizat de TDL Alba Iulia se află la cea de-a treia ediţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea