Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ| Olimpiada județeană de limbă, comunicare și literatura română: Participă peste 300 de elevi din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olimpiada județeană de limbă, comunicare și literatura română are loc sâmbătă, 21 februarie, și se va desfășura la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia (pentru elevii claselor V-VIII), respectiv la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba (pentru elevii din clasele IX-XII).

evaluare-nationala03La gimnaziu sunt înscriși peste 200 de elevi, olimpiada începe la ora 10.00 ține trei ore, iar participanții vor avea de alcătuit un eseu și exerciții de gramatică. De la gimnaziu, la ”națională” se califică opt elevi: primul  din fiecare an, alte patru locuri fiind rezervate pentru minorități.

La liceu sunt înscriși peste 100 de elevi, olimpiada începe la ora 10.00 ține trei ore, iar participanții vor avea de alcătuit doar câte un eseu. La ”națională” se califică primii patru din fiecare an.

Elevii își vor cunoaște notele cel târziu luni, când vor putea depune și contestații.

Olimpiada națională pentru elevii de gimnaziu are loc în perioada 6-10 aprilie la Brăila. Faza națională pentru liceeni se va organiza în perioada 6-11 aprilie la Târgul Mureș.

Amintim că metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceenii care au obținut premii la concursurile școlare INTERNAȚIONALE recunoscute de Ministerul Educației, își pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câștigat premiul. Echivalarea se face cu nota 10.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea