Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, lângă furnale, CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir | Derby cu repetiție în Seria a 9-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 17.00, pe Stadionul “Michael Klein” este derby-ul din play-off-ul Seriei a 9-a a eșalonului terț, între primele două clasate, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir.

Liderul are 17 puncte avans față de ocupanta locului secund, pe care a învins-o acum două săptămâni sub Drăgana, scor 3-1 (0-1), după două remize diametral opuse. De fapt echipa condusă de Florin Maxim scrie recorduri în această ediție ce se vrea un marș spre promovarea în eșalonul superior: hunedorenii au 13 victorii consecutive (în acest sezon au pierdut puncte doar la Ocna Mureș în runda a 6-a), au câștigat toate cele 10 meciuri din fața fanilor (ultimul, 5-0 cu Viitorul Cluj), singura combatantă de pe a treia scenă ce nu a cedat puncte acasă, au strâns 57 de puncte din 59 posibile și se mândresc cu cea mai mare diferență de puncte față de urmăritoare din toată Liga a 3-a (17 puncte avans) și cea mai prolifică ofensivă (66 de goluri)! “Corvinul” are ascedent moral raportat la oponenta de mâine, în condițiile în care a câștigat ambele dispute, cu același scor, după ce a fost condusă la pauză (în 23 octombrie, la Hunedoara, Cugirul a suferit primul eșec stagional).

Mergem să jucăm și încercăm să scoatem puncte, cu toate că va fi un meci extrem de greu. Ne-au învins în două rânduri și și-au adjudecat toate punctele, deși noi am câștigat două reprize, iar hunedorenii pe celelalte două. Am încredere în echipă și sunt convins că din cele 3 dueluri directe rămase vom câștigat și noi măcar o dată”, a spus Lucian Itu.

“Roș-albaștrii” nu contează pe I. Grozav (suspendat), Tăban (accidentat), Dohotariu (a început antrenamentele), dar vor reveni Vitinha și Șaucă. Metalurgistul simte amenințarea Unirii Ungheni, ce este la 5 puncte în spate și atacă treapta a doua a podiumului ce asigură prezența la barajul de promovare. Săptămâna anterioară, în meciul cu rivala din Mureș cugirenii au smuls remiza în ultimul minut, în inferioritate numerică, păstrându-și avansul din ierarhie. Însă oaspeții nu traversează o perioadă fericită: fără succes în 2022 (două puncte în 4 confruntări), 5 meciuri fără a câștiga, ultimul succes datând din 26 noiembrie, 4-1 la Reghin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea