Rămâi conectat

Societate

Sâmbătă, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia: Muzica şi vibraţia luminii se întâlnesc în concertul extraordinar „Carmina Burana”

Alexandra Mates

Publicat

în

În acest weekend sunteţi invitaţi să luaţi parte la un superconcert, o capodoperă universală, care a depăşit cu brio proba timpului, o bijuterie a muzicii clasice – Carmina Burana, spectacol susţinut de 120 de muzicieni ai filarmonicilor din Sibiu şi Cluj-Napoca. Concertul extraordinar “Carmina Burana”, ce ar fi trebuit să fie susţinut în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia la Sărbătoarea Muzicii, şi a fost amânat din cauza vremii nefavorabile, va avea loc sâmbătă, 16 iunie 2012, începând cu ora 21.00. Cele 24 poeme aranjate orchestral de Carl Orff şi reunite sub numele Carmina Burana – una din cele mai populare compoziţii muzicale scrise vreodată – vor fi puse în scenă în unul dintre cele mai mari concerte simfonice în aer liber din România, ce va reuni 120 artişti pe o scenă special configurată pentru acest eveniment.  „Creată într-o eră în care posibilităţile de exprimare erau mult mai limitate decât acum, muzica clasică reuşeşte să ne facă să simţim ceea ce compozitorii doreau să ne transmită, să ne ademenescă în diferite stări emoţionale, să creeze punţi de comunicare”, transmit organizatorii.
Spectacolul este gândit într-o manieră contemporană şi acompaniat de lumini, lasere şi efecte speciale. Muzica şi vibraţia luminii se întâlnesc şi se sprijină reciproc,  se urmează, interferează, coagulând o anumită tensiune prin ritmuri pentru a marca punctele culminante şi a completa atmosfera specială creată de această operă muzicală.

foto: illogicalcontraption.blogspot.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

31 martie 1437: În Transilvania a izbucnit Răscoala de la Bobâlna

Ziarul Unirea

Publicat

în

31 martie 1437: În Transilvania a izbucnit Răscoala de la Bobâlna Răscoala de la Bobâlna din 1437-1438 a fost cea mai importantă răscoală din Regatul Ungariei înainte de Războiul țărănesc condus de Gheorghe Doja. Răscoala a început atunci când Gheorghe Lépes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut să se plătească zeciuiala, care nu mai fusese […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea