Rămâi conectat

Societate

Sâmbătă, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia: Muzica şi vibraţia luminii se întâlnesc în concertul extraordinar „Carmina Burana”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest weekend sunteţi invitaţi să luaţi parte la un superconcert, o capodoperă universală, care a depăşit cu brio proba timpului, o bijuterie a muzicii clasice – Carmina Burana, spectacol susţinut de 120 de muzicieni ai filarmonicilor din Sibiu şi Cluj-Napoca. Concertul extraordinar “Carmina Burana”, ce ar fi trebuit să fie susţinut în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia la Sărbătoarea Muzicii, şi a fost amânat din cauza vremii nefavorabile, va avea loc sâmbătă, 16 iunie 2012, începând cu ora 21.00. Cele 24 poeme aranjate orchestral de Carl Orff şi reunite sub numele Carmina Burana – una din cele mai populare compoziţii muzicale scrise vreodată – vor fi puse în scenă în unul dintre cele mai mari concerte simfonice în aer liber din România, ce va reuni 120 artişti pe o scenă special configurată pentru acest eveniment.  „Creată într-o eră în care posibilităţile de exprimare erau mult mai limitate decât acum, muzica clasică reuşeşte să ne facă să simţim ceea ce compozitorii doreau să ne transmită, să ne ademenescă în diferite stări emoţionale, să creeze punţi de comunicare”, transmit organizatorii.
Spectacolul este gândit într-o manieră contemporană şi acompaniat de lumini, lasere şi efecte speciale. Muzica şi vibraţia luminii se întâlnesc şi se sprijină reciproc,  se urmează, interferează, coagulând o anumită tensiune prin ritmuri pentru a marca punctele culminante şi a completa atmosfera specială creată de această operă muzicală.

foto: illogicalcontraption.blogspot.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea