Rămâi conectat

Curier Județean

Sâmbătă, 6 august, ”Descoperă ROwMANIA” ajunge pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia – Vino să vâslești pe Mureș, alături de Ivan Patzaichin și echipa sa! PROGRAMUL evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a patra ediție a festivalului Descoperă Rowmania se organizează sâmbătă 6 august la Alba Iulia începând cu ora 9.30, în zona Podului rutier peste Mureș – Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș, iar Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23“ vor fi gazdele acestui eveniment.

rowmaniaAlbaiulienii sunt invitați cu mic, cu mare, la o întâlnire cu natura, cu canotca, distracția și voia bună. Bineînteles, indiferent de vârstă, constituție sportivă sau de experiență și exclusiv in compania marelui campion Ivan Patzaichin. Participarea la competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri este gratuită, iar câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 28  august 2016, la Tulcea.

Distanța pe care se va organiza concursul va fi de 200 metri, iar culoarele vor fi delimitate prin balize. Totodată, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs sau alți amatori, pot sa vâslească gratuit, concomitent cu desfășurarea concursului, în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori, iar concurenții vor primi tricouri personalizate. Pentru a asigura confortul și siguranța participanților, la locul evenimentului gazdele vor pune la dispoziție veste de salvare, echipaje de intervenție, corturi, scaune și apă plată gratuită.

Obiectivul campaniei este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotcile, ca activitate vâslitul, ca main drive – competiția și ca inspirație – mișcarea Rowmania și inițiatorul acesteia, Ivan Patzaichin. Rolul acestui eveniment este şi acela de a crea coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare şi prin asigurarea unor activități de agrement și oportunități de activități conexe.

Nu în ultimul rând, este un proiect inspiraţional, avându-l în centru pe Ivan Patzaichin, al cărui obiectiv este promovarea mişcării în aer liber, în ambarcaţiuni cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere a naturii.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 06 august – zona Podului peste Mureș

9.30 – 11.00 Înscrierea participanților (echipe)
10.00 – 11.45 Demonstrație de vâslit efectuată de Ivan Patzaichin și CS Unlimited, sesiuni de antrenament
11.45 – 12.00 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
12.00 – 13.45 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14.00 – 14.30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Cu sprijinul: Mit Motors International – Isuzu D-max, AQUA Carpatica, Apele Romane, DC Communication, Clubul Sportiv Unlimited, SC Apulum SA şi Radio România. Anul acesta,  SC Apulum SA în calitate de sponsor va oferi echipelor participante în concurs câte un simbol din porțelan cu însemnele competiției și cu logo-ul orașului Alba Iulia.

“Sunt foarte incântat sa fiu prezent pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia și abia astept să descopăr din ce în ce mai mulți oameni care se bucură de mișcarea în natură, alături de prieteni.  Sunt de asemenea bucuros că se formează o tradiție, pentru ca mișcarea pe care am pornit-o nu a avut ca scop doar promovarea traseelor pe apă, ci și să atragem atenția asupra patrimoniului extraordinar pe care îl reprezinta apele, de care însă trebuie să avem grijă, ca sa ne putem bucura în continuare de ele, și după noi, copiii noștri. Așadar, îi aștept pe toți iubitorii de natură să începem weekend-ul pe apă, pe malul Mureșului”  a declarat marele campion  Ivan Patzaichin.

“Pur și simplu suntem sufocați de marea de pretenții certe și capcana prezentului, uitând că avem nevoie de foarte puțin pentru a ne simți liberi și fericiți. Cred că dincolo de a fi un mare campion, Ivan Patzaichin s-a înscris într-o competiție a vieții, explicând prin propriul talent o lecție: toate obișnuințele venite în cascadă ne fac să uităm cât de importante sunt natura, echilibrul, prietenii și spiritul de echipă. Acesta nu este un eveniment de etalat zorzoane pe o scenă, ci este coperta cărții despre cum ar trebui să fie viața noastră. În timp ce alte modele reciclate se străduiesc să ne învețe succesul, Patzaichin și Rowmania reprezintă echipajul, forța pe care ți-o dau statornicia și natura”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea HAVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea