Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Salvia, planta versatilă care „salvează vieți”. Care sunt beneficiile pentru sănătate
Salvia este o plantă foarte cunoscută de majoritatea oamenilor, datorită beneficiilor importante pe care le are pentru sănătatea organismului. Planta este una versatilă și este folosită inclusiv pentru purificarea spațiilor.
Citește și: Zmeura – Fructul minune bogat în minerale și vitamine valoroase: Beneficii surpinzătoare pentru sănătate
Studiile pe animale au demonstrat că salvia poate lupta împotriva diverselor tipuri de cancer precum cel de colon, ficat sau de piele. In aceste studii s-a demonstrat că extractul de salvie suprima creșterea celulelor canceroase și stimula moartea celulelor. Cu toate acestea, e nevoie de studii mai amănunțe pentru ca concluziile să fie valabile și pentru oameni, notează realitatea.net
Salvia este o plantă cu frunze verzi. Tulpinile sale lungi ajung la peste jumătate de metru înălțime și sunt acoperite de frunze înguste, în formă de lance, cu tulpini argintii. Frunzele măsoară până la 6 centimetri lungime și aproximativ 1,5 centimetri lățime, caracterizate prin culoarea lor verde gri. Frunzele tinere pot avea o nuanță de violet. Salvia poate avea o aromată mai intensă atunci când este uscată.
Salvia este disponibilă pe tot parcursul anului, dar sezonul ei de vârf e la sfârșitul primăverii și în lunile de vară.
Salvia mai e cunoscută și sub numele de salvie de grădină și aparține familiei mentei. Numele său este derivat din corespondentul latin pentru „a fi salvat”.
Cum se poate folosi salvia și care sunt beneficiile ei
Salvia a fost folosită în scopuri medicinale încă de pe vremea faraonilor din Egiptul Antic. A fost numită planta longevității datorită proprietăților sale vindecătoare, capacitatea sa de a preveni infecțiile și pentru că are beneficii și pentru memorie.
Salvia este o sursă excelentă de vitamina K și o sursă de fibre, calciu, fier și mangan. Planta bogată în nutrienți conține, de asemenea, cupru, magneziu, zinc și acizi grași omega-3, precum și urme de vitamine din complexul B și A, folat, vitaminele C și E, beta-caroten, luteină și zeaxantină. Frunzele de salvie conțin flavonoide, uleiuri volatile care includ terpine, acid rosmarinic, taninuri, camfor, salvene, cineol și pinen.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată