Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salvatorii victimelor accidentului aviatic din Apuseni, hăituiţi şi sătui de aberaţiile din presă. Află povestea adevărată legată de banii primiţi de la Becali

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei trei localnici din comuna Horea, primii ajunşi la faţa locului accidentului aviatic din Apuseni şi care au acţionat în salvarea victimelor, se simt epuizaţi. Spun că sunt asaltaţi continuu de presa naţională şi televiziuni şi audiaţi aproape în fiecare zi, chiar şi pe stradă oamenii îi iau la întrebări. Banii promişi de Gigi Becali au ajuns în mâinile lui Argentin Todea, dar, deocamdată, nu şi în mâinile celorlalţi doi. Dacă în presă se vehiculează faptul cum că ei vor dona banii primiţi pentru repararea drumurilor din comună, aceştia spun că nici măcar nu a fost vorba de aşa ceva, şi că dacă îi vor primi, îi vor cheltui fiecare înspre binele familiei.

Accident aviatic Apuseni13Au fost, sunt, şi vor fi eroi şi de aici încolo. Şi cred că sunteţi în asentimentul meu majoritatea dintre dumneavoastră, însă, precum zicalei, „Ce-i prea mult, strică!”, imaginea acestora a fost afectată după  accidentul aviatic. Uneori spre binele lor, alteori în dezavantaj. I-am contactat telefonic, cu toate că ştiam că sunt sătui de declaraţii, dar am vrut să aflăm adevărul, pentru a vă informa corect,  despre povestea banilor, cei 5000 de euro „de căciulă”,  cu care Gigi Becali, patronul Stelei a decis să-i răsplătească pentru fapta lor. Am fost oarecum surprinşi să-i găsim într-o stare destul de agitată şi sătui de „toate aberaţiile din presă”, cum spune unul dintre aceştia. Dacă Argentin Todea s-a simţit oarecum deranjat de întrebările noastre, ceilalţi doi au fost amabili, însă scurţi şi la obiect.

Argentin Todea, omul care a ajuns primul la locul accidentului şi a găsit avionul prăbuşit, a spus că a fost sunat de Virgil Becali, cel care i-a luat locul vărului său Gigi Becali, închis la Penitenciarul de la Poarta Albă, că a primit suma de 15.000 de euro, şi că îi va duce şi celorlalţi doi localnici, care au contribuit la salvarea victimelor. „Am ridicat banii de la Bucureşti. Sunt puşi în poştă pe numele meu şi o să-i împart cu ceilalţi doi colegi”, ne-a declarat Argentin Todea. Legat de ceea ce va face cu aceşti bani, el ne-a spus doar atât:  „Sunt banii noştri. Suntem toţi săraci. Am trei copii în şcoală”, lăsând să se înţeleagă faptul că îi va pune la bugetul familiei.

Ceilalţi doi salvatori ai victimelor accidentului aviatic nu ştiu nimic despre această sumă. Ei spun că nu au fost contactaţi, personal, de nimeni din Bucureşti sau din partea lui Becali şi au ţinut să menţioneze faptul că dacă au fost la Bucureşti,  nu au fost pentru a cerşi.

„Nu am primit încă niciun ban. Dacă e adevărat sau nu, să-i dea Dumnezeu sănătate lui Gigi Becali, să iasă din puşcărie”, a declarat Gheorghe Giurgiu, unul dintre salvatori. Acesta se simte de-a dreptul obosit. Spune că este zilnic contactat telefonic de presă şi chemat la audieri. Vrea linişte, pentru a se putea bucura de familia sa, alături de care se află acum la Arad. ” Nu mai rezist. Sunt tot la audieri. Din ce cauză? Că am salvat vieţi? Toate aberaţiile de la televizor îmi fac familia să sufere. Nu am mers la Bucureşti să cerşesc bani, şi nu o să mai merg la Bucureşti. Am venit la familie şi la copii pentru că eram disperat de ce se aude în presă”, a spus Gheorghe Giurgiu, supărat de tot ce i se întâmplă după tragicul accident. El a mai menţionat că dacă va primi banii de la Becali, cu siguranţă nu îi va da autorităţilor să „tomnească drumurile”, pentru că oricum ar fi o sumă foarte mică şi nu ar ajunge.

Gheorghe Trif a fost scurt şi la obiect, probabil sătul şi dânsul de telefoanele primite zilnic. „Pe mine personal nu m-a sunat nimeni să-mi spună de bani”, a spus acesta.

L-am contactat telefonic şi pe primarul comunei Horea, Marin Nicola, pentru a ne lămuri exact şi dânsul în legătura cu ceea ce se „aude” că ar fi declarat el în presă, cum că cei trei vor dona banii primiţi de la Gigi Becali pentru a repara drumurile din comună, şi am aflat că este vorba despre o dezinformare, aşa cum ne-au spus, la rândul lor, şi cei trei salvatori.

„Probabil s-a înţeles greşit. E treaba lor ce fac cu banii, sunt meritul lor. Am spus doar că, dacă s-ar primi bani la nivelul comunei, eu personal aş propune să se  folosească pentru a repara drumurile”, a explicat primarul Nicola.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea