Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salvatorii din Alba CONTINUĂ lupta împotriva dezastrului lăsat în urmă de inundații: Câți militari intervin astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salvatorii din Alba CONTINUĂ lupta împotriva dezastrului lăsat în urmă de inundații: Câți militari intervin astăzi

În data de 13 iunie 2023, în localitatea Șard, comuna Ighiu din județul Alba, a avut loc o intervenție de amploare pentru evacuarea apelor din subsolurile inundate ale gospodăriilor afectate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Informațiile furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba dezvăluie că acțiunea a implicat multiple forțe și mijloace, cu scopul de a asigura siguranța și sprijinul necesar cetățenilor afectați.

CITEȘTE ȘI: BILANȚUL inundațiilor din Alba, ziua a II-a: Peste 100 de gospodării au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Circulația rutieră a fost temporar blocată pe două drumuri

La ora 10:00, a fost declanșată o manevră de forțe și mijloace pentru a continua intervenția de evacuare a apelor. O grupă operativă, formată din 33 de pompieri militari din cadrul ISU Alba, a fost mobilizată în teren pentru a coordona acțiunile. Aceasta a fost echipată cu 5 Autospeciale de Salvare și Asistență Tehnică (ASAS), 11 motopompe, 1 Ambarcațiune Multirol de Operații Portuar (AMOP), 2 Autospeciale pentru Prim Ajutor și Comandă (APIC) și 1 Autospecială pentru Geniu și Operațiuni Speciale (AGO).

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO| A doua zi de inundații la Șard: Plouă torențial in continuare

Pe lângă ISU Alba, și alte instituții au fost implicate în misiunea de evacuare a apelor. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a trimis în zonă 4 polițiști și 2 autovehicule, în timp ce Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba a contribuit cu 5 jandarmi și 1 autovehicul. În plus, Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba a mobilizat 15 persoane, care au fost dotate cu 8 motopompe și 6 utilaje.

CITEȘTE ȘI: ZECI de gospodării afectate de inundațiile de la Ighiu, de duminică: În zonă plouă din nou abundent

Scopul principal al grupei operative a fost realizarea unei recunoașteri în teren, cu scopul de a identifica pagubele produse și gospodăriile care necesitau intervenția pentru evacuarea apei rămase. În urma evaluărilor inițiale, nu s-au mai primit apeluri de urgență prin intermediul numărului unic de urgență 112 (SNUAU) din zonă, iar nivelul apelor era în scădere. De asemenea, în momentul respectiv nu s-au înregistrat precipitații în zonă, ceea ce a reprezentat o veste îmbucurătoare pentru echipajele de intervenție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea