Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Editorial

Salvaţi pensionarii! – Banii reţinuţi din pensii fără temei legal trebuie urgent restituiţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Tare ticăloasă mai poate fi lumea asta a noastră şi în special a politicienilor, a celor care de 22 de ani ne tot chinuie să instaurăm democraţia şi capitalismul în România. Cei mai batjocoriţi şi afectaţi sunt pensionarii, adică tocmai aceia care au muncit şi suferit din greu, pentru ca ţara să aibă o industrie a noastră, românească, locuinţe şi locuri de muncă pentru întreg poporul şi mai ales pentru tineri. Acum, tot ei, pensionarii, sunt chemaţi să scoată ţara din criză pentru că pe spatele lor încovoiate de atâtea griji şi nevoi s-au pus noi biruri grele, ca şi bătrâneţea după ce au mai fost taxaţi o dată atunci când erau în câmpul muncii. Adică  li s-a tras din pensie un nou impozit, aşa-zisul CAS de 5,5 la sută, deşi potrivit Legii 95/2008, acest lucru trebuia făcut numai pentru veniturile care depăşesc 740 de lei. Iar prin aplicarea acestei cote nu putea rezulta o pensie mai mică de 740 de lei. Dar, una zice legea şi alta au făcut băieţii deştepţi de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care au aplicat taxa la întreaga pensie. Aşa că cei mai săraci şi nenorociţi pensionari s-au trezit cu pensii şi mai mici, suma reţinută afectându-le bugetul şi aşa insuficient.
Acum, Curtea Constituţională a decis că s-a greşit şi a dispus că procentul de 5,5 la sută se va aplica numai pentru pensiile care depăşesc 740 de lei. Adică, a făcut dreptate. Dar numai pe jumătate, căci decizia este valabilă şi acţionează numai pentru viitor. Pentru trecut, adică pentru banii luaţi pe nedrept şi cu japca din buzunarul bietului pensionar, decizia Curţii Constituţionale nu este operabilă. Ceea ce este din punct de vedere strict juridic legal, dar este imoral şi mai ales incorect. Adică un hoţ te fură din buzunare, păgubaşul se plânge la justiţie, care decide că într-adevăr a fost jefuit. Dar atât. Recuperarea pagubei şi mai ales stabilirea vinovatului, a hoţului prins cu mâţa-n sac, nu mai interesează onor instanţa de judecată. Adică nimeni nu este vinovat şi bun de plată. Dacă vrei să-ţi recuperezi banii, singura soluţie rămâne darea în judecată, adică s-o luăm de la început pe drumul justiţiei, deşi cea mai înaltă Curte a stabilit o dată care este adevărul şi dreptatea. Şi atunci ce rost are să punem milioane de pensionari pe drumurile tribunalelor, şi aşa aglomerate până peste cap, cu tot felul de procese, căci a devenit o modă să dai în judecată pe oricine vor muşchii tăi, doar aşa, ca să te afli în treabă.
Dar, aşa-i în statul de drept, stat în care un pensionar, doctor, profesor sau inginer, cu studii superioare la fel ca şi cei care împart dreptatea, au o pensie de 1500 de lei, în timp ce un judecător are una de 16.000 de lei! Adică de 10 ori mai mare. Pensie regească, câştigată doar pentru că cei investiţi să facă justiţie şi să stabilească dreptatea şi-au băgat adânc mâna în bugetul ţării, sub paravanul statului de drept. Adică pentru unii acest stat este mumă iar pentru alţii ciumă. N-am nimic împotrivă, să aibă judecătorii, mai ales cei de la înaltele Curţi ale ţării, care pot fi numătaţi pe degete, venituri şi pensii babane, ca să nu poată fi corupţi şi manipulaţi. Dar, în egală măsură cerem, dreptate şi justiţie şi pentru pensionarul de rând, fostul muncitor şi cooperator de până mai ieri, astfel încât în România pensionarii să fie trataţi în mod echitabil, adică să aibă parte de acelaşi procent raportat la veniturile salariale pentru care se calculează pensiile şi nu ca acum, când unii au parte de 80 la sută din salariu iar alţii de 40-45 la sută. Aşa că, faceţi domnilor justiţie şi pentru poporul pensionar, ca să aibă parte dreaptă, egală fiecare şi să trăim ca fraţii într-o ţară în care statul de drept are grijă de toţi cetăţenii săi! Dreptate, ochii plânşi ai pensionarilor cer să te vadă!

Gheorghe CIUL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea