Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salubris Alba concesionează colectarea deșeurilor în cea mai mare zonă a județului. Contractul are valoare estimată de 19 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” a reușit să demareze procedura de delegare pentru concesiunea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor și în zona 1 a județului, care cuprinde municipiile Alba Iulia și Aiud, respectiv orașele Teiuș și Ocna Mureș.

Este vorba despre cea mai mare zonă din care ar urma să fie colectate și transportate deșeurile, cu o populație de 154.279 de locuitori. Pe lângă cele patru localități urbane, în această zonă mai sunt incluse comunele: Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Înbtregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului și Unirea.

Documentația a fost publicată pe SEAP în 14 septembrie 2017, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 noiembrie 2017, ora 14.00. Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 87.829.319 lei (19 milioane de euro). Operatorul sau operatorii care vor obţine contractele vor colecta deşeurile din aceste localităţi şi le vor transporta la stația de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos. Pot participa la licitaţia deschisă organizată de Asociaţia ”Salubris Alba”, operatorii economici care vor face dovada deţinerii unei experienţe similare în calitate de contractant unic sau în asociere în unul sau mai multe contracte similare şi de o complexitate comparabilă cu serviciile care vor fi concesionate. De asemenea, ofertanţii vor trebui să facă dovada unei cifre medii globale de afaceri, pe ultimii trei ani încheiaţi (2014, 2015, 2016), în valoare de cel puţin 17.565.000 lei.

Potrivit caietelor de sarcini, operatorul delegat va plăti UAT-urilor componente o redevenţa reprezentând 5% din valoarea cifrei de afaceri realizate din activitatea de colectare şi transport pe raza de administrare teritorială a acestora conform contractului de delegare a gestiunii. În plus, operatorul delegat va plăti, o taxa de administrare în favoarea ADI Salubris Alba în valoare de 0,75% din valoarea cifrei de afaceri totală realizată din activitatea de colectare şi transport pe lotul de operare. Prin contractul ce va fi încheiat de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la stația de transfer Aiud și la CMID Galda de Jos; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj. Pentru campanii de conștientizare și informare a populației privind gestionarea deșeurilor, operatorul care va obține contractul va trebui să asigure annual o sumă minimă de 52.110 lei. Încasarea tarifelor se va face lunar, direct de la toți generatorii de deșeuri din mediul urban, precum și de la cei non-casnici din mediul rural. De la populația din mediul rural, prețul serviciilor va fi încasat de la primării, care, la rândul, lor vor primi banii de la oameni prin intermediul unei taxe de salubritate.

În prezent, este în derulare procedura similară pentru zonele 2 și 3 (Cugir – Sebeș și Blaj), unde ofertele pot fi depuse până în 31 octombrie 2017, ora 10.00. De asemenea, după rezolvarea unor probleme tehnice va fi lansată pe SEAP și documentația aferentă zonei 4, cu orașele și comunele din Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea