Rămâi conectat

Politică Administrație

Salprest a emis pe adresa Primăriei Alba Iulia o factură de 10.000 de euro pentru o zi de deszăpezire !

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firma care are contract cu Primăria Alba Iulia pentru deszăpezire, S.C. Salprest S.A., a calculat că doar în jumătate din luna februarie a prestat servicii în valoare de 750.000 de lei, echivalentul a 174.000 de euro. „S.C. Salprest S.A. a emis către Primăria Alba Iulia o factură în valoare de 750.000 de lei, pentru serviciile de deszăpezire efectuate în perioada 7 – 22 februarie 2012, în baza contractului în vigoare. Factura nu a fost încă plătită”, a precizat Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.
Un simplu calcul arată că pe albaiulieni îi costă circa 10.000 de euro pe zi intervenţiile Salprest pentru degajarea şi curăţarea drumurilor şi străzilor din Alba Iulia. În perioada menţionată în Alba Iulia au căzut zăpezi abundente care zile la rând au îngreunat circulaţia maşinilor şi pietonilor, inclusiv pe arterele principale ale municipiului. Constatând că Salprest nu face faţă situaţiei, Primăria Alba Iulia a fost nevoită să apeleze la voluntari care au intervenit pentru a îndepărta zăpada. Astfel, în februarie, mai multe zile la rând pe străzile din municipiu au acţionat maşini ale S.C. Instalatorul S.A., reprezentanţii Primăriei susţinând că serviciile firmei nu vor fi plătite. De la îndepărtat zăpada nu s-au dat în lături nici voluntarii din cadrul Serviciului de voluntariat din cadrul Primăriei Alba Iulia şi nici poliţiştii comunitari care au dat o mână de ajutor la ridicarea nămeţilor.
În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia, consilerii au decis prelungirea contractului cu Salprest până cel mai târziu în noiembrie 2012. Asta după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a suspendat în 22 februarie 2012 procedura de achiziţie demarată de Primăria Alba Iulia privind atribuirea, prin licitaţie deschisă, a contractului de concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi întreţinere spaţii verzi în oraş. Decizia a fost luată în urma contestaţiei depuse de firma Brantner Servicii Ecologice SA Cluj-Napoca.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea