Salprest a emis pe adresa Primăriei Alba Iulia o factură de 10.000 de euro pentru o zi de deszăpezire !

Firma care are contract cu Primăria Alba Iulia pentru deszăpezire, S.C. Salprest S.A., a calculat că doar în jumătate din luna februarie a prestat servicii în valoare de 750.000 de lei, echivalentul a 174.000 de euro. „S.C. Salprest S.A. a emis către Primăria Alba Iulia o factură în valoare de 750.000 de lei, pentru serviciile de deszăpezire efectuate în perioada 7 – 22 februarie 2012, în baza contractului în vigoare. Factura nu a fost încă plătită”, a precizat Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.
Un simplu calcul arată că pe albaiulieni îi costă circa 10.000 de euro pe zi intervenţiile Salprest pentru degajarea şi curăţarea drumurilor şi străzilor din Alba Iulia. În perioada menţionată în Alba Iulia au căzut zăpezi abundente care zile la rând au îngreunat circulaţia maşinilor şi pietonilor, inclusiv pe arterele principale ale municipiului. Constatând că Salprest nu face faţă situaţiei, Primăria Alba Iulia a fost nevoită să apeleze la voluntari care au intervenit pentru a îndepărta zăpada. Astfel, în februarie, mai multe zile la rând pe străzile din municipiu au acţionat maşini ale S.C. Instalatorul S.A., reprezentanţii Primăriei susţinând că serviciile firmei nu vor fi plătite. De la îndepărtat zăpada nu s-au dat în lături nici voluntarii din cadrul Serviciului de voluntariat din cadrul Primăriei Alba Iulia şi nici poliţiştii comunitari care au dat o mână de ajutor la ridicarea nămeţilor.
În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia, consilerii au decis prelungirea contractului cu Salprest până cel mai târziu în noiembrie 2012. Asta după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a suspendat în 22 februarie 2012 procedura de achiziţie demarată de Primăria Alba Iulia privind atribuirea, prin licitaţie deschisă, a contractului de concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi întreţinere spaţii verzi în oraş. Decizia a fost luată în urma contestaţiei depuse de firma Brantner Servicii Ecologice SA Cluj-Napoca.

Ioana PITICARIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

toma 2 martie 2012 at 7:05

Is curios daca si pe luna IULIE se v-a factura ,,curatat zapada,,? Astia-s in stare de orice. Astept….

CUGIR C 2 martie 2012 at 8:07

CE VA MIRATI CA DOAR ARE BALTA PESTE…..NUMAI PT. PENSII SI SNATATE NU SUNT.

kkk 2 martie 2012 at 9:13

Ce face Salprest este curata bataie de joc la adresa cetatenilor din Alba Iulia care platesc taxe si impozite locale ! Ce dezapezire a facut ca eram nevoit sa intru in zapada pana la genunchi ca sa pot traversa aleei principale din Alba Iulia ! Sa-i fie rusine lui „Frankenstein” Constantinescu pt. ceea ce face !

Mihai 2 martie 2012 at 9:49

O fi pus dl. Constantinescu ochii pe un nou autovehicul de epoca, de aceea facturile dodoloate pentru dezapezire.Nu se alta, dar se apropie Sfintele Pasti , si vrea masinuta cadou de la iepuras.Asa ca, primaria n-are decat sa-si lungeasca urechile . Ca la dl. Constantinescu ar trebui sa-i creasca nasul precum la Pinochio, pentru asemenea minciuni.Auzi acolo dezapezire? Este adevarat ca a iesit cu dinozaurii lui la curatat, dar am vazut cu totii in ce stare a fost orasul, si cine a contribuit la curatarea lui.Ce-ar fi daca si ceilalti care au participat la munca,ar trimite facturile catre Salprest pentru plata?Ce zici dle. Constantinescu?Ne dai banii pentru munca depusa?Nu de alta dar si la noi vine Pastele.Si poate din banii primiti ne putem cumpara macar cate o masinuta in miniatura.

de doi lei 2 martie 2012 at 10:41

Calitatea serviciilor salprest e chiar mai amarata de „doi lei”. Oamenii lor nu ridica gunoiul ca lumea in nici un oras unde chipurile presteaza servicii.
Gunoiul ramane in pubelele oamenilor, tot mai nemultumiti de aceasta falsa de prestatie, dar plina de gogomania reprezentantilor.
Pe cand verificarea contractelor si a preturilor la apa canal, alta sursa de furt ?

ANI 2 martie 2012 at 17:47

Ce va mira chiar asa doar si aceasta firma o fi contributoare la pusculita de partid a d-lui Hava, ce dracu nu se apropie campania electorala ?

deceneu 2 martie 2012 at 18:12

propunere: la 1000 de euro pe zi as putea iesi cu un tun de zapada

Comentariile sunt oprite