Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim pe ecomomie, regula pentru aproape jumătate din angajații români. Câți dintre conaționalii noștri câștigă peste 1.000 de euro pe lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă salariile românilor au cunoscut creșteri considerabile, cele mai importante fiind în sectorul bugetar, raportat la întreaga populație a țării, acestea nu sunt nici pe departe cele care se regăsesc în țările vest europene.

Aproape jumătate dintre angajații români lucrează pe salariu minim pe economie. Și doar puțin peste 830.000 de angajați primesc, lunar, cel puțin 2.600 lei.

Astfel, la 1 octombrie 2018, doar 15,34% dintre salariaţii cu normă întreagă erau plătiţi cu salarii nete de peste 2.600 de lei, arată o statistică preliminară din analiza pieţei muncii la care lucrează Patronatul Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Numărul românilor care lucrează cu normă întreagă pe un salariu de cel puțin 1.000 de euro în mână este și mai mic, aceștia fiind sub 100.000.

Un sfert dintre aceștia sunt angajați ai unor instituții de stat, iar numărul lor a crescut cu 40% în ultimul an. Astfel, peste 26% dintre românii care au salarii de bază în jurul valorii de 1.000 de euro net lunar lucrează la stat, a spus Inspecţia Muncii.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea