Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salariul Minim 2023 în România: Câți bani vor primi românii în plus, de la 1 octombrie?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariul Minim 2023 în România: Câți bani vor primi românii în plus, de la 1 octombrie?

Ministerul Muncii a adus în atenția publicului proiectul de Hotărâre de Guvern privind majorarea salariului minim brut în România, programată să intre în vigoare începând cu 1 octombrie 2023.

Conform acestui proiect, salariul minim brut lunar va crește la 3.300 de lei, fără a include sporuri sau alte adaosuri. Această inițiativă urmează să se aplice pentru un program normal de lucru de aproximativ 165,333 ore pe lună, ceea ce corespunde unui salariu orar de 19,96 lei.

CITEȘTE ȘI: Salariu minim pe economie ar putea ajunge la 500 de euro. Ce spune ministrul Economiei despre majorare

În momentul actual, aproximativ 1,5 milioane de angajați din România beneficiază de salariul minim brut garantat în plată, reprezentând aproximativ 28% din totalul forței de muncă activă. Majorarea propusă de la 1 octombrie 2023 va impacta pozitiv un număr de 1.867.588 de salariați, conform informațiilor furnizate în nota de fundamentare a proiectului.

Această creștere a salariului minim brut are potențialul de a contribui la stimularea creșterii economice prin susținerea ocupării forței de muncă, sporirea puterii de cumpărare a angajaților și reducerea muncii la negru, conform argumentelor prezentate în nota de fundamentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Maestrul Liviu Burz, moment emoționant în Cetatea Alba Carolina: ”Din Țara Moților noi am venit”, cântec-simbol în anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maestrul Liviu Burz, moment emoționant în Cetatea Alba Carolina: ”Din Țara Moților noi am venit”, cântec-simbol în anul bicentenar al nașterii lui Avram Iancu Maestrul Liviu Burz, artistul, care a dus folclorul românesc la Opera de Stat din Viena, a susținut marți un moment emoționant în Cetatea Alba Carolina, interpretând la Poarta a III-a, un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea