Rămâi conectat

Actualitate

Salariile din Transporturi ar putea crește cu 57%, de la 1 iulie 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

salarii-statSalariile din Ministerul Transporturilor ar putea creşte cu 57% încă de la 1 iulie. Deputaţii din Comisia de Transporturi au modificat o ordonanţă de urgenţă adoptată la finalul anului trecut de către Executiv. Prin ea se înfiinţa în cadrul ministerului o structură de monitorizare şi implementare a proiectelor cu fonduri europene, însă nu prevedea şi o posibilă creştere de salarii în minister, notează Digi24.

Deputaţii au decis, însă, în urmă cu o lună, că angajaţii ministerului merită să încaseze mai mulţi bani.

Potrivit aceleiași surse, totul a pornit de la o ordonanță de urgență adoptată de Executiv la finalul anului trecut. Prin aceasta se crea un așa-zis organism de intermediere care avea angajați cu scopul de a monitoriza și a verifica doar din perspectiva financiar și tehnică proiectele cu fonduri europene pentru perioada 2014-2020. Prin această ordonanță se stabilea că angajații acestei structuri vor fi plătiți la nivelul celor de la Ministerul Fondurilor Europene, însă această ordonanță a ajuns în parlament pentru a deveni lege.

A trecut de Senat în forma adoptată de Executiv, însă a suferit modificări în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților. În Camera Deputaților, parlamentarii au decis că această structură se poate ocupa inculsiv de verificarea neregulilor din contractele pe care ei le monitorizează și supraveghează, dar au stabilit și că toți angajații Ministerului Transporturilor ar putea să beneficieze de majorări salariale.

În proiectul de act normativ se specifică că de la 1 iulie, personalul din cadrul Ministerului Transporturilor beneficiază de 23 de clase de salarizare succesive, față de clasa deținută, ceea ce din discuțiile noastre cu sindicatele, înseamnă o majorare de 57,5 %. Acum proiectul a fost trimis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea