Salarii mai mari cu 12% pentru personalul angajat în Direcția de asistență socială, Direcția Creșe și Căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Angajații Primăriei Alba Iulia ocoliți de ultima majorare de salarii vor intra în rând cu colegii lor mai norocoși. Este vorba despre angajații de la Direcția de asistență socială, Direcția Creșe și Căminul pentru persoane vârstnice care vor încasa salarii mai mari cu 12%, începând cu luna octombrie.

Majorarea se va aplica după ce va fi aprobată în ședința Consiliului Local din 22 octombrie. Conform raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre, ”autoritățile administrației publice locale pot stabili o creștere salarială pentru personalul angajat în instituțiile publice locale de până la 12% dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat; încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. În aplicarea prevederilor autoritățile administrației publice locale pot stabili creșteri salariale diferențiate pe categorii de personal, în funcțiile specifice”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În document se mai precizează că personalul menționat mai sus nu a beneficiat de creșterea salarială cu 12% la data de 1 august 2015, dată la care s-au majorat salariile pentru ceilalți angajați ai administrației locale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Reamintim că la data respectivă reprezentanții primăriei au explicat că majorarea nu se aplică și angajaților din cadrul Direcţiei de asistenţă socială, Direcţiei creşe şi Serviciului public de asistenţă medicală, deoarece aceștia au beneficiat de o majorare a salariului de bază cu 100 lei începând cu data de 1 ianuarie 2015 conform Ordonanţei de Urgenţă Nr. 70 din 4 noiembrie 2014, privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Radu 16 octombrie 2015 at 16:29

Oare parerea cetatenilor care contribuie la bugetul primariei, conteaza? Conteaza oare daca sunt de acord sa mai platesc pentru salarii majorate si dale si sensuri giratorii? Dar oare alesii primariei cand voteaza in fiecare an cresteri de taxe si a apei reci, ca potabila nu este, se gandesc daca buzunarele noastre sunt goale? Cine ne poate spune cu cat a crescut cifra de angajati ai primariei in ultimii ani?

axinte 16 octombrie 2015 at 21:32

@RADU
..dar ce ?, crede-ti ca intereseaza pe cineva ?,…acolo sunt in mare parte oameni de care se folosesc , si mi se pare normal din pozitia dumnealor sa-i sprijine,…ne-a sprijini cumva pe noi muritorii de rind, …din partea noastra nu au mare folos,…

Comentariile sunt oprite