Rămâi conectat

Actualitate

Salarii de LUX la stat: Un bugetar ANCOM a încasat de zece ori mai mult decât președintele Iohannis, în luna februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salarii de LUX la stat: Un bugetar ANCOM a încasat de zece ori mai mult decât președintele Iohannis, în luna februarie

Chiar dacă Guvernul caută bani pentru a acoperi gaura din buget, deși a fost anunțată și posibilitatea introducerii unor măsuri de austeritate, instituțiile statului continuă să ofere salarii enorme.

În luna februarie, cea mai mare sumă încasată de un bugetar a fost de 153.420 de lei, de 10 ori mai mult decât indemnizația președintelui Klaus Iohannis. ANCOM a fost instituția care a plătit în februarie această sumă uriașă.

Potrivit unor surse, nu ar fi vorba despre președintele ANCOM, ci despre un angajat care a dat în judecată ANCOM și a câștigat în instanță, scrie Antena 3.

ANCOM a acordat de-a lungul timpului diverse compensații bănești, cum ar fi în situațiile de încetare a CIM prin concediere în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 300.000 lei, fie despăgubiri ca urmare a unor decizii definitive pronunțate de instanță în procese care au avut la baza legislația muncii, în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 670.000 lei.

Coaliția de guvernare nu exclude posibilitatea ca bugetarii care au salarii mai mari ca președintele țării să fie impozitați. Scenariul nu a fost respins de ministrul Finanțelor.

În trecut, această măsură a fost susținuta și de PSD. Social – democrații cereau la acea vreme impozitarea cu 40% a veniturilor care depășesc indemnizația lui Klaus Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea