Salarii de bază de peste 13.000 de lei pentru directorii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Directorii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba vor câștiga 10.735 de lei sau 13.775, salarii de bază, în funcție de instituție, dacă proiectele de hotărâre vor fi votate de consilieri, în ședința din 25 octombrie. Salarii mari vor avea toți cei cu funcții de conducere.

Iată grila de salarizare propusă pentru funcțiile de conducere:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Potrivit prevederilor art. 11 din Legea nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, „pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale «Administraţie» din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor”, potrivit proiectelor de hotărâre.

În propuneri s-a ținut cont de cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă, incompatibilităţi şi regimuri speciale.

Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei
de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

xxx 23 octombrie 2018 at 16:37

Vaai, ca ma ia cu ameteala! Din fantana ai mare, se pare ca poti lua fara sa te intrebe nimeni daca meriti, daca se mai poate… Si altii lucreaza pe branci ca sa plateasca darile la stat, fara sa poata sa ia o suta de lei in plus, doar ca statul sa se imbuibe din banii lor! Vai ca nu mai pot! Unde sa merg sa nu mai vad/aud de-astea!?
Inspectorate, agentii, autoritati, structuri peste structuri care paraziteaza si sufoca bugetul!!!

Cetateanul 23 octombrie 2018 at 19:25

Gașca de interese persnale sfideaza toate limitele bunului simt si a echitatii .Ce sa faci cand soarta ne este decisa de prostime , populime si de pupincurime ?
Dumitrel cu gasca lui groparii ținutului .

dolfi 23 octombrie 2018 at 19:57

imbuibatii tot imbuibati… daca au fost inainte de 1989, acum sunt tot ei sau plozii lor. Pe merit! ei na…. pe Pile Cunostinte si Relatii.
Inca vreo 200.000 de oameni apti de munca, seriosi si corecti sa emigreze si o sa-si plateasca ei salariile din piatra seaca….
Deja incep pensionarii sa simta ca le sta in gat marirea penziei…
Asa-i. ca daca nu-i cap vai de picioare…
Alocatia pentru un copil nu stiu daca a ajuns la 100 ron. pt un puscarias se cheltuie de 10-15 ori mai mult.

V-a mai zis unu naiv acu multa vreme sa mai puneti o haina pe voi!

Acuma ati pune si doua, da’ nu le mai aveti nici pe alea!

Cipsurile si Cola stau pregatite… Spectacolul va fi mirobolant!

Cetateanul 24 octombrie 2018 at 10:28

Cred ca trebuie schimbat numele judetului in Com. Dumitrel , nu de altceva dar sa reflecte realitatea.

Comentariile sunt oprite