Rămâi conectat

Politică Administrație

Salarii de bază de peste 13.000 de lei pentru directorii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba vor câștiga 10.735 de lei sau 13.775, salarii de bază, în funcție de instituție, dacă proiectele de hotărâre vor fi votate de consilieri, în ședința din 25 octombrie. Salarii mari vor avea toți cei cu funcții de conducere.

Iată grila de salarizare propusă pentru funcțiile de conducere:

Potrivit prevederilor art. 11 din Legea nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, „pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale «Administraţie» din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor”, potrivit proiectelor de hotărâre.

În propuneri s-a ținut cont de cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă, incompatibilităţi şi regimuri speciale.

Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei
de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea