Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Salariații români, mai determinați în 2023: Vor salarii mai mari și dacă nu le primesc, pleacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Zicala care spune că daca un angajat pleacă, alti 100 așteaptă la poartă nu mai e de mult de actualitate, însă mulți patroni nu au înțeles asta. Angajatorii ar trebui să fie mult mai atenți la dorințele salariaților din subordine, deoarece foarte mulți dintre ei sunt hotărâți să-și dea demisia, dacă nu le sunt ascultate necesitățile legate de salarizare.

Un studiu recent efectuat în rândul salariaților de la noi din țară scoate la iveală faptul că angajații își doresc salarii mai mari anul acesta. Acest lucru n-ar trebui să ne mire, dacă ținem cont de faptul că trăim o reală criză a costului vieții, iar puterea de cumpărare ne este pusă la grea încercare de scumpirile în cascadă ce s-au abătut asupra noastră în ultimele luni.

Prin urmare, salariații au de gând să ceară salarii mai mari, iar dacă nu le vor primi sunt dispuși să plece de la actualul angajator la altul care le oferă banii pe care ei și-i doresc pentru munca depusă.

Angajații nu mai vor să muncească pe salariile actuale

Concret, aproximativ 53% dintre angajați se așteaptă ca anul acesta să le crească salariile, iar 40% au de gând să își caute un alt loc de muncă dacă acest lucru nu se va întâmpla în contextul creșterii inflației, conform unui sondaj realizat de Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

„Observăm din acest sondaj o așteptare pertinentă a angajaților de a avea salarii mai mari anul acesta având în vedere contextul economic și totodată o intenție pe măsură a companiilor.

De asemenea, observăm atenția cu care specialiștii în resurse umane urmăresc creșterea salariilor astfel încât aceasta să fie proporțională cu situația macroeconomică, dar și cu rezultatele angajaților. Este de remarcat că angajatorii se gândesc la diferite metode de a-și motiva angajații chiar dacă nu își permit o creștere salarială”, afirmă Costin Tudor, fondator si CEO Undelucram.ro.

Analiza mai scoate la iveală faptul că aproximativ 62% dintre angajatori au în plan să majoreze salariile angajaților în acest an, 21% doar pentru anumite poziții, iar 17% nu le vor crește.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Guvernul dorește să reducă adaosul comercial pentru toate alimentele importate și vândute în formă neprocesată: Anunțul Ministrului Agriculturii Toate produsele alimentare importate în România și comercializate ca materie primă, fără a fi procesate sau abatorizate, vor avea un adaos comercial limitat la 5% față de prețul de achiziție, similar celor 21 de produse incluse deja […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea