Rămâi conectat

Actualitate

Şahiştii albaiulieni performează în competiții naționale și mondiale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionatul Mondial Şcolar

Radu Ţâmpea (7 ani) a debutat cu dreptul în competiţiile şahiste internaţionale obţinând un merituos loc 11 din 48 de participanţi la categoria copii sub 7 ani a Campionatului Mondial Şcolar desfăşurat la Halkidiki (Grecia). Mezinul CSU Alba Iulia a început foarte bine turneul obţinând 5 victorii în primele 6 runde cu Omer Isik (Turcia), Philip Stefanov (Bulgaria), Bathyrkan Muratov (Kazahstan), Vasily Pushkin (Rusia) şi Jeff Tommy (Anglia), singura înfrângere fiind împotriva lui Quillas Diego Flores (Peru).

Din păcate în ultimele 3 partide Radu Ţâmpea nu a reuşit decât o remiză împotriva medaliatului cu bronz Umid Aslanov (Azerbaidjan), pierzând 2 partide cu campionul mondial şcolar Yesuntumur Tugstumur (Mongolia) şi Artur Solomko (Kirghizstan), ceea ce l-a privat de o clasare pe podiumul competiţiei. Chiar şi aşa rezultatul este unul foarte încurajator, juniorul albaiulian dovedind că se poate lupta de la egal la egal cu oricare dintre tinerii şahisti din lume de vârsta sa.

Sovata Chess Open

Staţiunea mureşană Sovata a găzduit în weekend tradiţionalul open şahist internaţional organizat anual de Clubul Sportiv Lacul Ursu Sovata. Printre cei 65 de participanţi care au luat startul în competiţie s-au aflat şi doi jucători ai CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi (13 ani) alături de antrenorul său maestrul FIDE Marius Ceteraş. Cu 4 victorii şi 3 remize din cele 7 partide, Marius Ceteraş s-a clasat pe locul 2, fiind devansat cu o jumătate de punct de maestrul internaţional Dan Văsieşiu (ACS 2004 Târgu Mureş), podiumul fiind completat de maestrul internaţional Daniel Baratoşi (CSU Ploieşti).

Excelentă evoluţia lui Mihnea Costachi, care de asemenea a terminat neînvins turneul, cele 3 victorii şi 4 remize obţinute asigurându-i clasarea pe locul 5 în clasamentul general. Juniorul albaiulian, un fan înfocat al echipei Steaua Bucureşti, a celebrat al 24-lea titlu obţinut de echipa sa favorită câştigând fix 24 de puncte ELO la turneul desfăşurat la Sovata J

Weekend şahist albaiulian

În perioada 24-26 mai, Clubul Muncipal de Şah din Alba Iulia va găzdui ediţia a 5-a a openului “Weekend Şahist Albaiulian”, turneu de seniori cu omologare naţională şi internaţională care se va desfăşura pe parcursul a 6 runde în sistem elveţian. Competiţia este organizată cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, turneul fiind inclus în programul festivalului “Zilele Municipiului Alba Iulia”. Şedinţa tehnică a turneului este programată vineri la orele 14, imediat după aceasta urmând a se desfăşura prima rundă.

Informații oferite de maestrul de șah Marius Ceteraș

foto: Radu Țâmpea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea