“Să antrenez în Liga a 3-a, reprezintă o adevărată provocare pentru mine!” | Interviu cu Mihai Manea, antrenor în tur al liderului Ligii a IV-a, Şurianu Sebeş
Pentru tânărul antrenor Mihai Manea anul 2016 a fost unul încărcat de evenimente, cu împliniri, dar şi deziluzii. Invincibil pe banca tehnică a noii sale formaţii, Şurianu Sebeş, Manea a terminat campionatul precedent pe locul secund în Liga a IV-a, pentru ca în turul anterior, trupa din „Arini” să defileze în al 4-lea eşalon, având maximum de puncte.
Din punct de vedere statistic se poate spune că Mihai Manea este antrenorul anului trecut în fotbalul judeţean, iar interviul ce urmează este legat tocmai de acest aspect, cu amendamentul că, elegant, „principalul” primei clasate a preferat să nu comenteze prea mult perspectiva. Se ştie că săptămâna anterioară finanţatorul Armando Popescu a părăsit Şurianu Sebeş şi se află în negocieri avansate cu formaţia de Liga a 3-a Performanţa Ighiu, pe a cărei bancă tehnică ar urma să activeze în retur Mihai Manea, conform ultimelor informaţii. Subiectul rămâne în actualitate, aşteptându-se în aceste zile clarificarea tuturor aspectelor.
– În primul rând, cum ai cataloga prima parte a campionatului în ceea ce priveşte parcursul Şurianului Sebeş?
– Pentru noi, turul Ligii a IV-a s-a dovedit unul foarte reuşit. Am terminat sezonul pe prima poziţie, cu maximum de puncte, 13 victorii din tot atâtea posibile, având cel mai bun atac şi cea mai puternică defensivă. Chiar dacă se anticipa că vom domina campionatul, nu putem spune că a fost extrem de simplu. În vară au venit foarte mulţi jucători noi, aveam probleme cu omogenizarea, dar toţi au înţeles ceea ce vrem, ce ne dorim în planul performanţei şi a rezultat un parcurs foarte bun.
– Ca şi antrenor, pentru tine anul 2016 se poate numi „invincibilul” având cu Şurianu Sebeş o serie de senzaţie, 29 de partide fără a cunoaşte gustul eşecului, în campionat şi în Cupa României, parcurs în care ai înregistrat numai 4 remize şi în rest victorii le linie. Cum comentezi?
– Se poate spune că am trăit un an extraordinar, mai ales că seria de invincibilitate se prelungeşte şi în 2015, cu alte 5 victorii înregistrate pe când antrenam Mureşul Vinţu de Jos. Sunt satisfăcut de toţi jucătorii cu care am lucrat în acest răstimp şi le mulţumesc persoanelor cu care am colaborat şi au făcut parte din staff-ul tehnic, Raul Oargă, Rareş Gânscă, Doru Oancea şi Daniel Stănilă, şi ei cu merite incontestabile în realizarea acestui parcurs. Sunt conştient că mă aflu la început de drum în cariera de antrenor, la numai 35 de ani, mai multe de învăţat, dar sper ca în viitor să acced într-un eşalon superior.
– Este Şurianu Sebeş deja promovată în Liga a 3-a?
– Din punctul meu de vedere, fotbalistic vorbind, Şurianu Sebeş poate face faţă şi acum la nivelul eşalonului terţ. Parcursul remarcabil din tur obligă să se continue pe aceeaşi linie, în ciuda avansului consistent din ierarhie, pentru ca echipa să devină mai puternică, pentru ca promovarea să devină o realitate.
– În ultimii ani, mereu ai fost în prim-planul luptei pentru promovarea pe a treia scenă, dar ai încheiat doar pe locul secund, cu Mureşul Vinţu de Jos în 2015 şi Şurianu Sebeş în 2016. A devenit un deziderat personal să reuşeşti o promovare?
– Nu pot să spun că este o ambiţie aparte sau un obiectiv autoimpus, dar recunosc că îmi doresc să ajung să antrenez în Liga a 3-a, ceea ce ar reprezenta o adevărată provocare pentru mine. În anii anteriori, poate n-au fost momentele potrivite când m-am luptat în două rânduri pentru participarea la barajul de promovare şi n-am reuşit. Acum sper că pe măsura trecerii timpului am devenit mai matur în meseria de antrenor şi implicit va veni şi promovarea dorită.
– Hai să încheiem dialogul cu o întrebare tranşantă. Cum anticipezi viitorul, în condiţiile în care Armando Popescu a părăsit Şurianu Sebeş, prefigurându-se că se va implica într-un alt proiect fotbalistic?
– Să lămurim un aspect şi de aici pornim răspunsul: la Şurianu Sebeş, cu Armando Popescu implicat la echipă, în toamnă s-a format un grup frumos şi e păcat că s-a ajuns la un asemenea deznodământ. Având în vedere ce s-a petrecut recent, normal că în acest moment s-a iscat un mare semn de întrebare legat de ce se va întâmpla la echipă, de continuarea în bune condiţii a activităţii şi abordarea unei strategii. În ce mă priveşte, eu ştiu că momentan sunt antrenorul Şurianului Sebeş şi deocamdată lucrurile sunt nelămurite. N-aş vrea să discutăm mai multe acum, pentru că nu depinde doar de mine…
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată CSM Unirea Alba Iulia a remizat rușinos cu Avântul Reghin, penultima clasată, scor 1-1 (0-1), pe „Cetate”, o mare surpriză în Seria 7, egal între echipe aflate la poli opuși ai ierarhiei. O mare dezamăgire pentru gruparea din Cetatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii