Rămâi conectat

Curier Județean

S-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la Centrul multifuncțional Ocna Mureș. Va avea trei specialități – medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Contractul pentru continuarea lucrărilor la Centrul multifuncțional Ocna Mureș, ce va funcționa la etajul 1 al fostului spital și va avea trei specialități – medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie – a fost semnat vineri, iar potrivit acestuia lucrările trebuie finalizate în luna octombrie 2019.

Amenajarea Centrului multifuncțional Ocna Mureș a început în 2016, însă s-a oprit din cauza unor schimbări legislative și a modificării normelor privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu. Astfel, prevederile inițiale ale contractului au trebuit modificate, iar lucrările s-au blocat.

Centrul multifuncțional Ocna Mureș va funcționa asemenea unei policlinici, cu consultații de zi, pentru afecțiuni ce țin de specialitățile medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie și va avea și un punct de recoltare analize medicale. În cazul urgențelor medicale, pacienții vor trebui transportați, în continuare, la spitalele din împrejurimi. La Ocna Mureș nu a mai existat o unitate sanitară de stat de la închiderea spitalului.

Centrul multifuncțional Ocna Mureș se realizează în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Primăria a pus la dispoziție spațiul, Consiliul Județean susține financiar lucrarea (suma care mai trebuie investită fiind de 780.000 de lei), iar SJU Alba Iulia se va ocupa de organizarea activității medicale.

De asemenea, plata personalului și cheltuielile privind bunurile și serviciile vor fi suportate de SJU Alba Iulia, prin contractul de furnizare de servicii medicale încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Unitatea sanitară se amenajează la etajul 1 al fostului spital, iar lucrările sunt finalizate în proporție de 50% de către vechiul constructor.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea