Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

S-a reluat procedura de achiziție a serviciului de ecarisaj la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a reluat procedura de achiziție publică directă pentru activități de capturare și transport la adăpost a câinilor fără stăpân, precum și hrănirea și îngrijirea acestora.

Reluarea procedurii a fost necesară în urma denunțării contractului ce a fost încheiat cu dr. George Popa – medic veterinar”, precizează reprezentanții administrației locale.

Persoanele juridice interesate pot obține detalii suplimentare (informații și condiții necesare pentru stabilirea ofertelor) de la Serviciul Administrarea Activităților Domeniului Public, tel.: 0258/813534 sau 0372/586453.

Ofertele se pot depune la registratura Primăriei Alba Iulia, str. Calea Moților, nr. 5A, cam. 8 până vineri 19 aprilie a.c., ora 12.00.

Reamintim că la doar o lună de la atribuirea contractului pentru ridicarea şi transportul la adăpost a câinilor fără stăpân către Cabinetul Medical Veterinar George Popa, reprezentanții administrației locale au anunțat că nu sunt mulțumiți, reclamând ”o colaborare dificilă” cu acesta.

În urma verificărilor efectuate municipalitatea a constatat că nu se respectă reglementările legale. Potrivit viceprimarului Paul Voicu activitatea de ecarisaj se desfășura fară un orar prestabilit, făcând imposibilă recepţia cantitativă și calitativă a lucrărilor contractate. De asemenea, nu s-a stabilit personalul care desfășoară activitatea de întreținere (hrănit, adapat, curăţenie) la adăpostul de animale concesionat, unde aveau acces atât persoane autorizate dar și neautorizate, deoarece activitatea se desfășura cu foarte mulţi voluntari. O altă nemulțumire a fost că medicul veterinar Popa a executat intervenții chirurgicale și a eliberat câini din adăpost fără avizul medicului veterinar abilitat, așa cu prevede legea.

În replică, dr. George Popa a declarat pentru ziarulunirea.ro: ”Am căzut de acord cu primarul Mircea Hava ca în 6-8 luni oraşul să arate cu totul altfel. Câinii nu au ce cauta pe străzi, însă pentru rezolvarea problemei trebuie aplicate programele de sterilizare şi mai ales de adopţie. Dacă nu sunt lăsat în pace să îmi duc la bun sfârşit perioada de contract, o să ne întoarcem la perioadele de dinainte, iar rezultatul îl vedem pe străzi!”.

Dr. Popa a fost prezent și la ședința de consiliu local de săptămâna trecută, pentru a explica modul în care se desfășoară serviciul de ecarisaj și a făcut un raport privind activitatea sa începând de la data semnării contractului.

CITEȘTE ȘI: Dr. George Popa: ”Câinii nu au ce căuta pe străzi, însă pentru rezolvarea problemei trebuie aplicate programe de sterilizare și adopție”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea