S-a găsit ac și pentru cojocul lui! Un afacerist a fost condamnat pentru comerț cu haine contrafăcute ale unor celebre mărci

Judecătoria Alba Iulia a admis în data de 14 octombrie 2019 acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între M. Gheorghe şi Parchet pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Acuzatul este un om de afaceri din Baia Mare și a fost condamnat de instanța judecătoarească la pedeapsa de 4 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. care a fost amânată din punct de vedere a executării pentru o perioadă de 2 ani. În acelaşi timp, a fost condamnată şi firma afaceristului la plata unei amenzi penale în valoare de 12.000 de lei.

Elit ELIT

Părţi vătămate în dosar sunt patru dintre cele mai cunoscute companii străine în domeniul confecţionării şi vânzării de îmbrăcăminte: Polo, Tommy Hilfiger, Hugo Boss şi Lacoste. ”Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 din Noul cod penal cu privire la revocarea beneficiului amânării aplicării pedepsei şi executarea acesteia în întregime în caz de nerespectare cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere, a obligaţiilor impuse şi de săvârşire de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. La data rămânerii definitive, dispune comunicarea prezentei hotărâri la Serviciul de Probaţiune Maramureş. Lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de persoanele vătămate The Polo/Lauren Company L.p., şi Tommy Hilfiger Licensing B.V., în contradictoriu cu inculpaţii. Ia act că persoanele vătămate Hugo Boss, Lacoste SpA nu s-au constituit părţi civile în cauză. Dispune confiscarea specială a 287 de produse contrafăcute (cămăşi, tricouri şi pluovere) care purtau mărcile Polo by Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Lacoste şi Boss – Hugo Boss, depuse la Camera de Corpuri Delicte din cadrul I.P.J. Alba”, se precizează în dispozitivul hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul şi firma acestuia au mai fost obligaţi la plata sumei de câte 650 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Bărbatul a fost identificat cu hainele contrafăcute în anul 2016, dar dosarul a fost finalizat abia în 2019.

sursa: adevărul.ro

 

 

 

 

 

Darius BUZGURE