Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rusia: Ce sunt Forţele de descurajare strategică care includ şi o componentă nucleară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusia: Ce sunt Forţele de descurajare strategică care includ şi o componentă nucleară

În cursul zilei de duminică preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, punerea în stare de alertă a ‘forţelor de descurajare’, care includ şi o componentă nucleară, ca răspuns la ceea ce şeful de la Kremlin a numit ‘declaraţii agresive’ ale principalelor ţări din NATO, în plină ofensivă militară rusă împotriva Ucrainei, transmite EFE.

Dar despre ce fel de forţe este vorba?

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Forţele de descurajare strategică ale Rusiei sunt compuse din forţe ofensive strategice şi forţe defensive strategice, potrivit paginii de internet a Ministerului Apărării rus, citată de EFE. Forţele ofensive strategice au în arsenalul său sisteme de rachete intercontinentale şi avioane cu mare autonomie de zbor şi sunt formate din forţele strategice nucleare, care includ trupele de rachete strategice.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOI în Ucraina: A cincea zi de lupte cu trupele ruse. NEGOCIERI între cele două tabere, lângă graniță

În plus, mai includ forţe strategice convenţionale de uz dublu: unităţi de bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune, submarine, nave şi aviaţie purtătoare de rachete ale Marinei ruse, cu armament cu rază lungă de acţiune şi de precizie.

Forţele defensive strategice sunt compuse din forţe şi mijloace de apărare aerospaţială, care includ un sistem de alertă privind atacurile cu rachete şi un sistem de control al spaţiului, apărare antiaeriană şi apărare spaţială. Acestea mai includ şi forţe şi mijloace de apărare antiaeriană, conform Agerpres.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea