Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rujeola, virusul care șterge memoria sistemului imunitar: Numărul îmbolnăvirilor este în creștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Rujeola, virusul care șterge memoria sistemului imunitar: Numărul îmbolnăvirilor este în creștere

Un virus deosebit de periculos, foarte răspândit în România, şterge o parte din memoria sistemului imunitar, conform unui studiu publicat recent. La noi în țară, peste 18.000 de persoane s-au îmbolnăvit deja.

Rujeola poate afecta pe termen lung sistemul imunitar, resetându-l până la un nivel similar cu cel din copilărie, ceea ce creşte vulnerabilitatea în faţa altor infecţii, conform unui studiu efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, citat joi de Press Association.

Virusul răspunzător de rujeolă şterge o parte din memoria sistemului imunitar, eliminând imunitatea dobândită anterior faţă de alte infecţii, atât la om cât şi la dihor, potrivit studiului recent.

Cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute din cadrul Universităţii Amsterdam şi colaboratorii lor au demonstrat că rujeola resetează sistemul imunitar până la o stare imatură, cu o capacitate limitată de a răspunde la noi infecţii.

În România, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.426, conform cifrelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea