Rujeola, virusul care șterge memoria sistemului imunitar: Numărul îmbolnăvirilor este în creștere

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
Rujeola, virusul care șterge memoria sistemului imunitar: Numărul îmbolnăvirilor este în creștere

Un virus deosebit de periculos, foarte răspândit în România, şterge o parte din memoria sistemului imunitar, conform unui studiu publicat recent. La noi în țară, peste 18.000 de persoane s-au îmbolnăvit deja.

Rujeola poate afecta pe termen lung sistemul imunitar, resetându-l până la un nivel similar cu cel din copilărie, ceea ce creşte vulnerabilitatea în faţa altor infecţii, conform unui studiu efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, citat joi de Press Association.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Virusul răspunzător de rujeolă şterge o parte din memoria sistemului imunitar, eliminând imunitatea dobândită anterior faţă de alte infecţii, atât la om cât şi la dihor, potrivit studiului recent.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute din cadrul Universităţii Amsterdam şi colaboratorii lor au demonstrat că rujeola resetează sistemul imunitar până la o stare imatură, cu o capacitate limitată de a răspunde la noi infecţii.

În România, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.426, conform cifrelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419