Rovinietele online. Taxa de drum achiziţionată online ușurează viața șoferilor români
Pentru a putea circula legal pe drumurile naţionale, toţi utilizatorii de autovehicule au datoria să achite o taxă de drum – aşa numita rovinietă. Preţul acesteia variază în funcţie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E sau F) şi de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni).
Începând cu anul 2007 viaţa şoferilor români a devenit mai uşoară odată cu lansarea site-ului Roviniete.ro, de unde pot achiziţiona roviniete online în numai câteva minute, de pe orice tip de dispozitiv – PC, laptop, tableta, telefon mobil, economisind astfel timp. Pe lângă serviciul principal de achiziţionare a rovinietelor, utilizatorii de autovehicule pot găsi pe site-ul Roviniete.ro şi servicii de verificare a valabilităţii rovinietei şi un sistem de alerte personalizate pe e-mail în legătură cu data de expirare a taxelor de drum. Site-ul este autorizat de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007 (actualizat), să comercializeze rovinietele online pentru ca toţi utilizatorii români de autovehicule să poată circula legal pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. Foarte important de ştiut este faptul că nu există costuri ascunse – preţul rovinietelor fiind cel stabilit de stat.
SCALA ASSISTANCE, compania care a introdus conceptul de roviniete online şi care deţine site-ul Roviniete.ro, a ajuns la afaceri de 41 milioane de euro. În prezent, aceasta este singura companie din România care are ca obiect principal de activitate comercializarea rovinietelor online, peste 100.000 de utilizatori unici accesand site-ul lunar, acesta fiind considerat cea mai importantă platforma de profil din ţară.
“Ne bucurăm că putem oferi clienților, prin intermediul unei platforme dedicate, oportunitatea de a-și plăti securizat rovinieta în mediul online. Continuăm, în acest fel, să oferim permanent servicii utile, necesare și de calitate clienților noştri” declară Dan Ciceu, unul din antreprenorii care, împreună cu Dan Alexandru Cobeanu, deţin compania SCALA ASSISTANCE.
Cum poţi plăti roviniete online?
Pentru a intra în posesia unei roviniete online, trebuie să urmezi câţiva paşi simpli:
1. Accesează website-ul www.roviniete.ro, alege tipul maşinii, data de la care vrei să intre în vigoare rovinieta, apoi avansează la următoarea secţiune prin apăsarea butonului “Continuă”.
2. Alege perioada de valabilitate dorită: 7, 30, 90 de zile sau 12 luni. Apoi, optează pentru una din modalităţile de plată puse la dispoziţie: card bancar, ordin de plată bancar sau internet banking via BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR.
3. Completează formularul online cu datele tale personale (numele şi prenumele posesorului auto, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa de livrare), precum şi datele autovehiculului pentru care doreşti să cumperi rovinieta online (numărul de înmatriculare şi însemnul de stat).
-
Ultimul pas de urmat pentru a finaliza procesul de achiziţionare a rovinietei este bifarea căsuţei “Accept termenii şi condiţiile”, urmând ca rovinieta să fie livrată pe adresa de e-mail specificată (dacă a fost achitată prin card bancar) sau la adresa de livrare (dacă a fost plătită prin ordin de plată).
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată