Rămâi conectat

Actualitate

Românii vor putea tranzita în continuare Ungaria: Precizările Ministerului de Externe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform Ministerului Afacerilor Externe, într-o discuție telefonică avută cu Bogdan Aurescu, ministrul ungar de Eterne Péter Szijjártó a dat asigurări că tranzitul românilor prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

Cu o zi în urmă, Viktor Orban a anunțat că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului cazurilor de COVID-19. MAE precizează că aceste reguli se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei.

Conform ministerului român de Externe, ministrul Bogdan Aurescu a avut sâmbătă o convorbire la telefon cu omologul său ungar Péter Szijjártó, pentru clarificări legate de noile restricții pe care Ungaria le va aplica din 1 septembrie.

MAE spune că în cadrul discuției a fost obținută confirmarea din partea ministrului Péter Szijjártó că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

Oficialul ungar a arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice, adaugă MAE.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea