Rămâi conectat

Ştirea zilei

Românii vor ajunge să consume resturile aruncate de alte state europene: Semnal de alarmă din Parlamentul European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii vor ajunge să consume resturile aruncate de alte state europene: Semnal de alarmă din Parlamentul European

Europarlamentarul Daniel Buda a acuzat, sâmbătă, la Antena3, un „faliment al clasei politice românești” și a pledat cauza dezvoltării industriei de procesare alimentară în România, avertizând că, în caz contrar, românii vor ajunge să consume „zgârciurile” aruncate de alte state europene.

„Trăim un paradox în România, în condițiile în care avem asigurat din sursă internă doar 24% din necesarul de carne de porc. Restul îl importăm din Europa sau din afara UE. Asta, în condițiile în care tu, ca țară, te lauzi că ești prima din Europa la exportul de cereale: porumb, grâu, orz ș.a.m.d. Este nevoie de o intervenție a statului aici.

Îmi pare foarte rău să recunosc un faliment al clasei politice pe această direcție, legat de faptul că nu am reușit să găsim mecanismele prin care să punem la punct această dezvoltare a capacității de procesare în România.

Avem acum această oportunitate prin acest Plan Național Strategic (elaborat în cadrul Politicii Agricole Comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă, n.r.), care alocă 8 miliarde pe un singur pilon de dezvoltare, pe care putem să-i folosim pentru dezvoltarea acestui sector.

Dacă nu facem acest lucru, România va deveni o țară în care se vor desface produse și vom mânca, probabil, resturile pe care le aruncă țări precum Germania, Franța sau Italia. Să nu ne imaginăm că ei vor consuma zgârciurile de la un porc sau de la o vită. Este foarte important să încercăm să ne asigurăm o independență alimentară.

Ne aducem aminte ce spunea ambasadorul Norvegiei: ‘voi, românilor, nu sunteți normali la cap. Puteți hrăni 80 de milioane de oameni și importați până și banalul cartof sau măr’. Situația nu este deloc bună, de aceea mi-am și permis să ridic problema întruna dintre ședințele de la partid.

Am spus: ‘Atenție, dacă nu suntem foarte bine ancorați în realitățile din teren – pentru că sunt foarte multe ferme de pui sau de porci care nu se mai repopulează din cauza tarifelor la electricitate – vom fi o țară tributară importurilor de proastă calitate”, a declarat europarlamentarul la Antena 3.

sursa: stiripesurse


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea