Românii se înghesuie în magazine de Sărbători: Se cumpără de PATRU ori mai mult decât e nevoie

Paul Voicu - Primar 2020
Românii se înghesuie în magazine de Sărbători: Se cumpără de PATRU ori mai mult decât e nevoie

În preajma sărbătorilor, românii se înghesuie în magazine să își facă provizii, dar multe din alimentele cumpărate sfârșesc la gunoi.

În medie, aruncăm fiecare câte 16 kilograme de mâncare doar în decembrie. În încercarea de a potoli risipa, câteva sute de clujeni au învățat duminică cum să fie mai eficienți în bucătărie și să refolosească ce le rămâne în frigider. La eveniment a fost lansat și un ghid de consum.

ELIT

Atunci când fructele sau legumele își schimbă culoarea sau forma nu înseamnă neapărat că s-au stricat. Multe dintre acestea pot fi folosite. Voluntarii Food Waste Combat au făcut la Cluj mai multe demonstrații culinare cu produse uitate prin frigider. De pildă, au reinterpretat un pesto clasic, iar din conopidă au făcut popcorn.

Potrivit unui raport al Centrului Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, un român aruncă 129 de kilograme de alimente într-un an. În total, pe zi, în întreaga țară, sunt risipite 6.000 de tone de alimente. Suntem pe locul nouă în Europa la acest capitol. Asta deși avem o lege care ar trebui să combată tocmai risipa alimentară.

Mihail David - 2020

sursa: stirileprotv.ro

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...