Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii pot obține mai ușor finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice: Bugetul a fost majorat, iar procedura va fi simplificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii pot obține mai ușor finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice: Bugetul a fost majorat, iar procedura va fi simplificată

Nicolae Ciucă a cerut marți 31 ianuarie, în ședința de guvern, simplificarea în continuare a procedurilor prin care românii pot obține finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

„Una dintre problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului este cea legată de gestionarea crizei energetice. Au fost întreprinse o serie de măsuri. Una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor indiividuale.

Am discutat cu domnul Tanczos care ar fi măsurile pe care le putem lua la nivelul guvernului astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor gospodării la acest program. Avem fondurile necesare și, în acest sens, putem să ridicăm până la 3 miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect. Am înțeles că discutăm de aproximativ 150.000 de gospodării care pot să acceseze programul”, a declarat premierul Ciucă, în deschiderea ședinței de guvern.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că din martie ar putea fi implementat noul sistem de decontare.

„Anul trecut am finalizat evaluarea dosarelor. Sunt 40.000 de gospodării care beneficiază de acestă finanțare. De la această cifră putem ajunge în 2023 la încă 150.000 de beneficiari. Pe de o parte folosind bugetul majorat, cât și procedura simplificată prin care reducem la minimum documentele solicitate.

Preconizăm că până pe 15 februarie aprobăm bugetul AFM și în martie putem începe să sprijinim gospodăriile în efortul lor de a deveni independente energetic”, a precizat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea