Românii nu respectă regulile de circulație. 70% dintre pietoni trec strada fără să ţină seama de culoarea semaforului și 60% dintre șoferi vorbesc la telefon atunci când sunt la volan – STUDIU
Nu-i de mirare că drumurile României sunt adevărate capcane ale morții. Potrivit unui studiu recent, 70% dintre pietoni trec strada fără să ţină seama de culoarea semaforului. Mai mult, 60% dintre șoferi vorbesc la telefon atunci când sunt la volan și uită de indicatoarele rutiere sau de limitările de viteză.
Din cinci șoferi, unul s-a urcat băut la volan, după cum reiese din studiul unei asociații pentru promovarea asigurărilor.
Și nu e singurul obicei periculos.
De exemplu, in aceasta intersectie din capitala, soferii ar lasa mai degraba din mana volanul sau schimbatorul de viteze doar ca sa nu scape telefonul de la ureche.
„60 % dintre repondenții studiului nostru și dintre șoferii români declară că au folosit telefonul mobil cel puțin o dată atunci când s-au aflat la volan. Totodată 40% spun că au dat mesaje text cel puțin o dată când s-au aflat în spatele volanului” – Alexandru Giuncan, secretar general al Asociaţiei pentru Promovarea Asigurării.
Și pentru pietoni conversațiile pe chat, postările de pe facebook sau discuțiile cu prietenii sunt mai importante decât regulile rutiere.
Specialiștii pun totul pe seama neatenției.
„Comunicarea virtuală ne prinde în iureșul ei și la un moment dat nu mai realizăm unde suntem. Lucrurile acestea ne răpesc întradevăr din prezența de spirit și creează o bulă”. – Jeni Chiriac, psiholog.
Statisticile arată că 3 la sută din accidentele rutiere se produc din cauză că șoferii sunt mai atenți la telefon, decât la condus.
Sursa: stiri.tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]