Rămâi conectat

Actualitate

Românii nevaccinați, infectați cu COVID-19, ar putea să își plătească spitalizarea. Propunere a PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii nevaccinați, infectați cu COVID-19, ar putea să își plătească spitalizarea. Propunere a PNL

Românii care nu sunt vaccinați, care se infectează cu COVID-19 și au nevoie de internare, ar putea fi obligați să își plătească spitalizarea. Această propunere vine din partea PNL, la legea certificatului verde la locul de muncă.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spre exemplu, o zi de internare la ATI ajunge la aproape 4 mii de lei, iar costurile pentru întreaga perioadă de spitalizare ar putea depăși 8 mii de euro. Oamenii sunt revoltați și spun că li se încalcă drepturile.

Amendamentul propus de Partidul Național Liberal prevede ca românii nevaccinați care sunt confirmați cu COVID și au nevoie de internare să suporte cheltuiala din propriul buzunar. O măsură care a stârnit nemulțumiri.

Costurile spitalizării unui bolnav de COVID sunt uriașe și puțini români și-ar permite financiar. O zi de internare în secție costă în jur de 2.500 de lei, iar în ATI un pacient ar putea plăti chiar și 4.000 de lei. Îngrijorător este că un român în stare gravă petrece în medie zece zile pe un pat ATI.

Medicii mai spun că prețul internării crește în funcție de gravitatea bolii și a tratamentului de care are nevoie. Un bolnav în stare gravă are nevoie de o cură cu remdesivir care conține șase flacoane. La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, într-o singură zi pentru un pacient în ATI au fost cheltuiți 3.983 de lei.

Amendamentul a fost inclus în legea privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar proiectul nu are în acest moment o formă finală.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ISU Alba, cuvinte de laudă cu ocazia zilei de 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aduce un elogiu voluntarilor săi, dedicându-le o postare emoționantă pe pagina oficială de Facebook. În cadrul mesajului, ISU Alba subliniază importanța și recunoașterea voluntarilor în acțiunile de intervenție în situații de urgență, evidențiind contribuția lor în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și gestionarea efectelor dezastrelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare