Rămâi conectat

Actualitate

Românii își fac stocuri de alimente, pe fondul războiului și creșterii prețurilor: Supermarketurile fac apel la echilibru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii își fac stocuri de alimente, pe fondul războiului și creșterii prețurilor: Supermarketurile fac apel la echilibru

Marile reţele comerciale solicită consumatorilor să abordeze o atitudine responsabilă şi să nu achiziţioneze mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară şi pentru a putea ca fiecare cetăţean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază. Comunicatul vine în contextul în care, pe fondul războiului din Ucraina și a creșterii prețurilor, românii au început să-și facă stocuri de alimente, în special ulei.

Citește și: SONDAJ CURS: Ce îi sperie pe români mai mult decât războiul din Ucraina și pandemia de COVID

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) toate magazinele alimentare sunt deschise şi funcţionează normal, conform programului.

„Se constată o creştere a cererii pentru unele produse alimentare de bază neperisabile, comparativ cu perioade anterioare. Personalul lucrează la asigurarea ritmicităţii optime în aprovizionare. Transmitem un mesaj general de responsabilitate şi chibzuinţă în efectuarea cumpărăturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrată a tuturor cetăţenilor şi pentru a evita risipa alimentară”, afirmă AMRCR.

Asociaţia dă asigurări că marile reţele comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuităţii optime a procesului de aprovizionare a magazinelor.

„În aceste zile se observă o creştere a cererii pentru anumite alimente de bază, cu precădere cele neperisabile. Reiterăm mesajul către consumatori să abordeze o atitudine responsabilă şi să nu achiziţioneze mai mult decât cantităţile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară şi pentru a putea ca fiecare cetăţean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază. Magazinele pot lua măsuri punctuale şi temporare de limitare a cantităţii comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei, precum şi asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populaţii”, se mai spune în document.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea