Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Românii decedați în străinătate, repatriați pe cheltuiala statului: Cheltuielile suportate trebuie să fie în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetăţean

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Românii decedați în străinătate, repatriați pe cheltuiala statului: Cheltuielile suportate trebuie să fie în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetăţean

Un proiect de lege care prevede că statul român va fi obligat să suporte cheltuielile pentru repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, la cererea familiei, a fost adoptat marți, 8 octombrie 2024 de Plenul Camerei Deputaţilor și merge spre promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea obligaţiei statului român să suporte, la cererea familiei, cheltuielile ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetăţean care se regăseşte în această situaţie, fiind introdusă şi posibilitatea ca sumele ce depăşesc acest plafon să fie suportate din taxele consulare, scrie Agerpres.

Citește și: Ajutorul pentru înmormântare 2024: Valoare și acte necesare pentru acordare

Familiile care vor repatrierea rudelor, decedate în străinătate, vor beneficia de ajutor din partea statului, datorită unui proiect de lege, adoptat marți în Plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul presupune alocarea unei sume maxime de 5.000 de euro pentru repatrierea fiecărei rude decedate, la solicitarea familiei. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Proiectul de lege stipulează și că sumele ce depăşesc acest plafon vor fi suportate din taxele consulare.

Statul român suportă cheltuielile de repatriere a cetăţenilor români decedaţi în străinătate, la cererea familiei, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare persoană decedată. Anual, în bugetul Ministerului Afacerilor Externe, se alocă aceste sume pentru plata cheltuielilor de repatriere. Normele metodologice de punere în aplicare a prezentei legi se stabilesc prin ordin comun al ministrului Afacerilor Externe şi al ministrului Finanţelor, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în iniţiativa legislativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

DOCUMENT. Scandalul Nordis și proiectul de lege care pune cruce țepelor imobiliare: „Depus încă din 2019”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

DOCUMENT. Scandalul Nordis și proiectul de lege care pune cruce țepelor imobiliare: „Depus încă din 2019” Florin Roman, deputat PNL de Alba, a reacționat în urma scandalului Nordis, reiterând necesitatea unei legi care să pună cruce țepelor imobiliare din România: „Cerem PSD și lui Marcel Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce țepelor imobiliare”.  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea