Rămâi conectat

Actualitate

Ajutorul pentru înmormântare 2024: Valoare și acte necesare pentru acordare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutorul pentru înmormântare 2024: Valoare și acte necesare pentru acordare

Ajutorul pentru înmormântare va crește începând din acest an, a anunțat Guvernul României, oferind astfel un sprijin suplimentar familiilor aflate în dificultate.

Procedura de obținere a ajutorului de înmormântare a fost simplificată, însă cei care apelează la acest ajutor trebuie totuși să depună anumite documente.

Ajutorul de deces se acordă în doar trei zile de la solicitare unei singure persoane eligibile, printre care se numără soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele sau curatorul.

Cuantumul ajutorului decesului a fost majorat cu 778 de lei.

Citește și: Ajutorul de înmormântare, MAJORAT: La ce valoare a ajuns și care sunt actele necesare pentru a intra în posesia banilor

Astfel, suma ajutorului de deces este diferită în funcție de caz: pentru decesul asiguratului sau pensionarului, suma a crescut la 7.567 de lei, iar în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, suma ajunge la 3.784 de lei.

Conform noii legi a pensiilor (Legea 360/2023), începând cu septembrie 2024, ajutorul de deces va fi acordat și în cazul persoanelor care au cotizat cel puțin șase luni înainte de deces, indiferent de stagiul de cotizare realizat, și în cazul decesului unei persoane aflate în concediul pentru creșterea copilului.

Documentele necesare pentru ajutorul de înmormântare sunt:

-Cerere pentru acordarea ajutorului de deces
-Certificat de deces (original și copie)
-Act de identitate al solicitantului (original și copie)
-Acte de stare civilă ale solicitantului, care să ateste gradul de rudenie cu decedatul, sau actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original și copie)
-Dovezi ale cheltuielilor ocazionate de deces (original și copie)
-Alte documente specifice, în funcție de situație


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea