Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Românii conduc în topul european la consumul excesiv de alcool – raport al Comisiei Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit statisticilor, românii ocupă primul loc la consumul excesiv de alcool. În fiecare an, sute de persoane ajung la spital în stare gravă din cauză că au băut peste măsură. Iar cei care consumă alcool contrafăcut își riscă viața.

Românii conduc în topul european la consumul excesiv de alcool, conform unui raport al Comisiei Europene.

Peste jumătate dintre bărbații de la noi au băut, în 2014, minimum șase băuturi alcoolice la o singură ocazie, cel puțin odată pe lună, potrivit documentului.

Tot mai mulți consumatori de alcool ajung în stare gravă la secția de toxicologie a Spitalului de Urgență Floreasca din București.

Avem în fiecare an 200-300 de cazuri de intoxicații acute alcoolice, cu pacienți care vin în comă alcoolică. Se poate ajunge la deces (…) dar cele mai problematice sunt afecițiunile cronice, afecțiunile hepatice” – medic primar, Terapie Intensivă – Toxicologie, Spitalul de Urgență Floreasca, dr. Radu Țincu.

În România, consumul de alcool a fost declarat ca problemă importantă de sănătate publică. Instititul Naţional de Sănătate Publică are în pregătire mai multe tipuri de campanii de informare privind efectele consumului de alcool.

Riscurile sunt și mai mari la sate. În gospodării se produc cantități mari de băuturi alcoolice. Mai mult, în unele baruri una din cinci băuturi spirtoase este contrafăcută, susțin patronatele din domeniu.

Este un consum toxic. Consumat în cantităţi mari de la 300-400 ml de alcool contrafăcut pe zi începe să îţi atace nervul optic, splina, pancreasul. Şi ţuicile pot fi contrafăcute. Se ia alcool din nerafinat şi se adaugă peste el arome de ţuică” – director general, Organizația Patronală a Industriei Alcoolului.

România este țara europeană care a înregistrat cea mai mare rată de deces din cauza abuzului de alcool: 42 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform statisticilor Comisiei Europene.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea