Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii beau mai puțină bere și renunță la PET în favoarea sticlei: La ce procent a ajuns aceasta, din vânzări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii beau mai puțină bere și renunță la PET în favoarea sticlei: La ce procent a ajuns aceasta, din vânzări

Între 2011 şi 2017, vânzările de bere la PET reprezentau peste 50% din consum. Consumul de bere a scăzut în 2022, dar se menţine tendinţa de premiumizare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ponderea PET-ului în totalul vânzărilor de bere a ajuns anul trecut la 38,7%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu şi jumătate, arată datele de la Asociaţia Berarii României, care reuneşte principalii producători de bere şi materii prime din sectorul berii. Scăderea ponderii PET-ului vine în contextul în care per total consumul de bere a scăzut în 2022, dar ambalajele mai scumpe (având în vedere preţul per litru plătit), aşa cum este sticla, au câştigat teren, scrie ZF.

PET-ul este singurul tip de ambalaj care a scăzut anul trecut, cu aproape trei puncte procentuale. Sticla a ajuns la 33,3%, doza la 24,8%, iar butoiul la 3,2% din piaţă, conform sursei citate.

Vedetele incontestabile ale anului 2022 au fost sticla şi butoiul, cu ponderi în creştere de aproape 3 puncte procentuale faţă de anul anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document

Bogdan Ilea

Publicat

în

Uniunea Europeană a implementat prima legislație dedicată combaterii violenței împotriva femeilor: De ce nu este inclus violul în document Marți, statele membre ale Uniunii Europene au aprobat prima lege europeană destinată să lupte împotriva violențelor față de femei. Totuși, legislația nu include prevederi specifice privind violul, deoarece nu s-a ajuns la un consens cu privire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea