Românii adoră cumpărăturile pe internet: încasări record în piaţa de cadouri online. Zilnic, se deschid 10 magazine online la noi în România
Românii adoră cumpărăturile pe internet: încasări record în piaţa de cadouri online. Zilnic, se deschid 10 magazine online în România. Afacerile merg mai bine pe internet. Drept dovadă, 2016 a adus încasări record în piaţa de cadouri online, iar România a avut cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Şi tot suntem departe de europenii deja obișnuiți cu internetul. Studii recente ne plasează pe ultimele locuri.
Cumpărăturile online au câștigat teren odată cu accesul la internet, dar și cu educația digitală.
Numărul românilor care sunt atrași de universul cumpărăturilor virtuale crește însă cu fiecare magazin online. Iar astfel de afaceri apar într-un ritm amețitor: în medie, zece magazine virtuale „se deschid” în fiecare zi.
Specialiștii se așteaptă ca, până la finalul anului, comerțul online de la noi să cuprindă peste zece mii de site-uri pentru cumpărături.
Românii recunosc că sunt atrași în primul rând de prețuri. Iar studiile confirmă că pe internet este mai ieftin decât în magazinul tradițional.
De exemplu, pentru un televizor, cumpărătorii plătesc cu 212 lei mai mult dacă merg în magazin, arată un studiu comandat de Asociația Română a Magazinelor Online.
Pe internet însă românii cumpără orice: de la electrocasnice, la flori.
Banii au venit în principal din conturile tinerilor. Indiferent însă de vârstă, românii au cumpărat anul trecut mai mult, comparativ cu 2016, valorea medie a coșului de cumpărături fiind de 450 de lei.
Deși sectorul cumpărăturilor online a explodat în ultimii ani, România este departe de țările europene. Depășim țări caBulgaria și Ungaria, însă suntem departe de campionii absoluți: britanicii.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]