Românii adoră cumpărăturile pe internet: încasări record în piaţa de cadouri online. Zilnic, se deschid 10 magazine online la noi în România

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Românii adoră cumpărăturile pe internet: încasări record în piaţa de cadouri online. Zilnic, se deschid 10 magazine online în România. Afacerile merg mai bine pe internet. Drept dovadă, 2016 a adus încasări record în piaţa de cadouri online, iar România a avut cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Şi tot suntem departe de europenii deja obișnuiți cu internetul. Studii recente ne plasează pe ultimele locuri.

Cumpărăturile online au câștigat teren odată cu accesul la internet, dar și cu educația digitală.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Numărul românilor care sunt atrași de universul cumpărăturilor virtuale crește însă cu fiecare magazin online. Iar astfel de afaceri apar într-un ritm amețitor: în medie, zece magazine virtuale „se deschid” în fiecare zi.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Specialiștii se așteaptă ca, până la finalul anului, comerțul online de la noi să cuprindă peste zece mii de site-uri pentru cumpărături.

Românii recunosc că sunt atrași în primul rând de prețuri. Iar studiile confirmă că pe internet este mai ieftin decât în magazinul tradițional.

De exemplu, pentru un televizor, cumpărătorii plătesc cu 212 lei mai mult dacă merg în magazin, arată un studiu comandat de Asociația Română a Magazinelor Online.

Pe internet însă românii cumpără orice: de la electrocasnice, la flori.

Banii au venit în principal din conturile tinerilor. Indiferent însă de vârstă, românii au cumpărat anul trecut mai mult, comparativ cu 2016, valorea medie a coșului de cumpărături fiind de 450 de lei.

Deși sectorul cumpărăturilor online a explodat în ultimii ani, România este departe de țările europene. Depășim țări caBulgaria și Ungaria, însă suntem departe de campionii absoluți: britanicii.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419