// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

România, membră în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului

Țara noastră își reconsolidează poziția la nivel mondial în domeniul turismului după ce a obținut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului.

Potrivit unui comunicat de presă, candidatura a fost depusă de către Ministerul Turismului. În acest context, România poate să ia parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial şi să se implice activ în dinamica desfăşurată la nivelul Consiliului Executiv.

În cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, mai multe ţări au candidat pentru 5 poziţii în cadrul Consiliului Executiv. România a obţinut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt Lituania – 27 de voturi, Grecia – 25 de voturi, Rusia – 22 de voturi, Azerbaijan – 20 de voturi.

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei.

OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte turismul responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 156 de state membre cu drepturi depline.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419