România, locul 7 în topul ţărilor est-europene cu terenuri agricole ecologice

România este în top 10 ţări est-europene cu terenuri agricole ecologice. Țara noastră se află pe locul 7 în topul primelor 10 ţări ca su­pra­faţă totală agricolă ecologică, condus de Polonia, din cele 23 de ţări est-europene analizate de FIBL Elveţia (Insti­tutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveţia – FIBL, ca­re cercetează sectorul ecologic din lume).

Pe de altă parte, şi Po­lonia şi România înregistrează un declin al suprafeţelor certi­ficate ecologic, fiind considerate din acest punct de ve­de­re con­tra­performeri, spune Costin Lianu, director general al USH Pro Business, platformă de susţinere a antrepre­noriatului.

Situaţia din agricultura ecologică est-europeană a fost analizată în cadrul seminarului „Innovation networks in the Central Eastern European region for increasing value chain development in the organic sector“, organizat la târgul internaţional Expo Biofach Nürnberg. Cele 23 de ţări est-europene analizate în studiu ocupă împreună doar 0,7 % din totalul mondial al suprafeţei cultivate şi certificate ecologic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Codru 16 martie 2018 at 13:43

Romania are atatea interdictii cat tarile vestice la un loc. Ele numai au ursi, lupi, păsări.. .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...