Rămâi conectat

Actualitate

România, locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi: Cât plătești în plus pentru o mașină fraudată

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi: Cât plătești în plus pentru o mașină fraudată

România a ieșit pe locul 2 în Europa la kilometraje date înapoi, potrivit rezultatelor unui studiu legat de corectitudinea distanței parcurse afișate la bordul mașinilor.

kilometraRaportul, realizat și publicat de carvertical, certifică cele mai mari temeri ale clientului român de mașini second. Stasticile anterioare arătau că păstrăm o mașină, în medie, între 3 și 5 ani. Asta înseamnă că, la fiecare 10 ani, fiecare mașină poate avea kilometrajul ”măsluit” de 2-3 ori. Înmulțește asta cu numărul mașinilor second hand de pe piață și ia-te cu mâinile de cap!

E clar, însă, că nu în toate țările găsești același număr de kilometraje date înapoi. Așa cum te așteptai, centrul și estul Europei sunt zonele ”cu cântec”. Asta a reieșit din studierea rapoartelor legate de istoricul mașinilor vândute în 2021.

Anul trecut, Letonia a fost țara în care s-au descoperit cele mai multe kilometraje date înapoi. Aproape un sfert din mașinile de ocazie scoase la vânzare aveau mai puțini km afișați la bord decât parcurseseră în realitate. O urmează îndeaproape România, cu o cincime din mașini. I-am ridiculizat pe bulgari și la acest capitol, vecinii din sud nereușind să măsluiască decât 12% din autoturismele pe care le vindeau.

Șocant, și Elveția e mai ”necinstită” decât Bulgaria, fapt care mă determină să caut numărul de români care au emigrat în țara cantoanelor. Cea mai cinstită țară din ”top 23” publicat este Belgia, cu 9,85% din mașini fraudate.

Kilometraje date înapoi: cât plătești în plus

În raport sunt incluse și Statele Unite ale Americii, chiar dacă nu sunt în Europa, și Rusia, aflată doar parțial pe teritoriul bătrânului continent. Dar și acestea pot fi reprezentative pentru români.

Cumpărătorii de mașini second hand sunt păgubiți anual cu aproape 10 miliarde de euro din cauza acestor kilometraje date înapoi. Asta spun datele Comisiei Europene. Fiecare client plătește în plus aproximativ 25% din preț pentru o mașină fraudată.

Sursa: autoexpert.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea