Ziarul Unirea

România încearcă să devintă cât mai ”eco”. Primăriile reședință de județ vor putea cere bani pentru stații de reîncărcare a mașinilor electrice

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că în Monitorul Oficial a apărut ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, care va putea fi accesat de săptămâna viitoare de către municipiile reședință de județ.

”În Monitorul Oficial a apărut ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, ghid de finanțare care va putea să fie accesat începând de săptămâna viitoare de către toate municipiile reședință de județ. Asta pentru că avem în programul de guvernare și prin Administrația Fondului de Mediu, finanțăm, până în 2020, achiziționarea de către populația României a circa 100 de mașini electrice și hibrid plug-in. Și nu puteam să lăsăm un cetățean, un român care dorește să achiziționeze o astfel de mașină nepoluantă, pentru care Administrația Fondului de Mediu, Ministerul Mediu, dă un eco-bonus de 10.000 de euro, eco-bonusul cel mai mare din Uniunea Europeană, să lăsăm, bineînțeles, neacoperit, și cu posibilitatea de reîncărcare a acestor mașini”, a spus Grațiela Gavrilescu în cadrul unei conferințe de presă organizată la Instituția Prefectului Alba.

ELIT

Ministrul Mediului a adăugat că în următoarea perioadă vor putea fi accesate fonduri pentru achiziționarea unor mijloace de transport nepoluante de către municipiile aflate în procedură de infringement.

”În același timp este publicat ghidul de finanțare și va putea fi accesat în perioada următoare pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră, în sensul achiziționării de autobuze electrice, tramvaie sau troleibuze nepoluante și nu în ultimul rând și a autobuzelor cu gaz natural comprimat care se adresează municipiilor, care sunt în procedură de infringement. Avem 100 de milioane de euro pentru finanțarea acestui proiect”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Ea a adăugat că, la jumătatea lunii septembrie, se va lansa și ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare pentru drumurile naționale.

”Acest program va putea fi accesat și de alte primării decât primăriile reședință de județ, de către agenți economici, de către cei care sunt interesați să se lărgească, bineînțeles, această rețea națională de alimentare rapidă pentru mașinile electrice”, a conchis Gavrilescu.

 

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Swaffelen 9 august 2018 at 17:38

Singurele masini electrice din Alba Iulia sunt cele de spalat. Sa fim seriosi aceasta este o investitie oarba si fara consultanta.

Comentariile sunt oprite