Rămâi conectat

Politică Administrație

România încearcă să devintă cât mai ”eco”. Primăriile reședință de județ vor putea cere bani pentru stații de reîncărcare a mașinilor electrice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că în Monitorul Oficial a apărut ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, care va putea fi accesat de săptămâna viitoare de către municipiile reședință de județ.

”În Monitorul Oficial a apărut ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, ghid de finanțare care va putea să fie accesat începând de săptămâna viitoare de către toate municipiile reședință de județ. Asta pentru că avem în programul de guvernare și prin Administrația Fondului de Mediu, finanțăm, până în 2020, achiziționarea de către populația României a circa 100 de mașini electrice și hibrid plug-in. Și nu puteam să lăsăm un cetățean, un român care dorește să achiziționeze o astfel de mașină nepoluantă, pentru care Administrația Fondului de Mediu, Ministerul Mediu, dă un eco-bonus de 10.000 de euro, eco-bonusul cel mai mare din Uniunea Europeană, să lăsăm, bineînțeles, neacoperit, și cu posibilitatea de reîncărcare a acestor mașini”, a spus Grațiela Gavrilescu în cadrul unei conferințe de presă organizată la Instituția Prefectului Alba.

Ministrul Mediului a adăugat că în următoarea perioadă vor putea fi accesate fonduri pentru achiziționarea unor mijloace de transport nepoluante de către municipiile aflate în procedură de infringement.

”În același timp este publicat ghidul de finanțare și va putea fi accesat în perioada următoare pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră, în sensul achiziționării de autobuze electrice, tramvaie sau troleibuze nepoluante și nu în ultimul rând și a autobuzelor cu gaz natural comprimat care se adresează municipiilor, care sunt în procedură de infringement. Avem 100 de milioane de euro pentru finanțarea acestui proiect”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Ea a adăugat că, la jumătatea lunii septembrie, se va lansa și ghidul de finanțare pentru stațiile de reîncărcare pentru drumurile naționale.

”Acest program va putea fi accesat și de alte primării decât primăriile reședință de județ, de către agenți economici, de către cei care sunt interesați să se lărgească, bineînțeles, această rețea națională de alimentare rapidă pentru mașinile electrice”, a conchis Gavrilescu.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea